Siumuts lokalafdelinger: Udskyd landsmødet til efteråret

Dialog er lettere i øjenhøjde, siger lokalformand. Flere afdelinger mener, at partiets landsmøde skal udskydes til efteråret.
- Når man er i øjenhøjde, er det nemmere at komme i dialog. Med dialog når man hurtigere frem til principper og større målsætninger, siger Laura Taunajik fra Siumuts lokalafdeling i Tasiilaq. Foto © : KNR
19. juni 2020 16:35

Udskyd landsmødet til efteråret.

Sådan lyder det fra flere lokalafdelinger i Siumut, som mener, at det ikke er nok at holde møde på telefon eller et andet digitalt platform om partiet fremtid.

Derfor opfordre de Siumuts landsmøde skal udskydes til efteråret.

Lige meget om man spørger i syd, øst, nord eller midtgrønland, har piben det samme lyd:

Udskyd formandsvalget til efteråret, siger flere af Siumuts lokalafdelinger.

- Når man er i øjenhøjde, er det nemmere at komme i dialog. Med dialog når man hurtigere frem til principper og større målsætninger, siger Laura Taunajik fra Siumuts lokalafdeling i Tasiilaq.

LÆS OGSÅ Formandsvalg i Siumut skal være digitalt

Og på den anden side af indlandsisen i Aasiaat er meldingen det samme:

- Vi mener, at det skal udskydes og følge den oprindelig plan og holde landsmøde på den måde kan vi holde bedre debat hvis vi møde fysisk, siger formanden for Siumut Aasiaat, Arne Rafaelsen.

Diskussioner og debatter udskydes

Det er planen, at lokalafdelingerne skal stemme digitalt og finde den nye formand til partiet til den 10. juli.

Den ordinær generalforsamling skulle ellers holdes fra den 8. juli til den 10. juli, men på grund af coronavirus har hovedbestyrelsen besluttet at forkorte landsmødet fra tre dage til en enkelt dag.

Det betyder blandt andet, at diskussioner og debatter om hvilken retning partiet skal bevæge sig i, bliver udskudt til næste år.

Men med et parti med 65 lokalafdeling er det ikke på sin plads at vælge en formand uden at tale om partiets fremtid, mener Siumuts lokalafdelnig i Nuuk.

- Det her handler ikke kun om formandsvalget. Det handler om at få et fuldt program om vores politiske målsætninger som parti.

- Og det mener vi simpelten ikke kan lade sig gøre på en telefonmøde. Derfor er vi fortalere for, at det udskydes, siger den nyvalgte formand for Siumut i hovedstaden, Nuuk Inga Dora G. Markussen.

LÆS OGSÅ Medie: Kim Kielsen vil fortsætte som formand for Siumut

Samme ønske kommer også fra Sydgrønland:

- Vi har ønsket at udskyde den ordinære generalforsamling og istedet holde det til efteråret som ekstraordinær generalforsamling, siger Kaaliina Lundblad fra Qaqortoq.

Flere lokaleafdelinger har sagt til KNR, at Siumuts hovedbestyrelse vil holde møde, om lokalafdelingernes ønske.

Partiet organisatorisk næstformand, Evelyn Frederiksen, bekræfter overfor KNR, at mødet skal holdes imorgen lørdag.

Og de vil melde ud til offentligheden ligeså snart der er truffet en beslutning, oplyser partiets sekretær Miki Jensen.