Formandsvalg i Siumut skal være digitalt

Diskussioner om fremtiden i partiet bliver udskudt til næste år. Men en ny formand skal findes med et klik.
Vivian Motzfeldt og Erik Jensen har indtil videre bekræftet, at de stiller op til formandsvalget i Siumut i juli. Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Jens Betak
25. maj 2020 16:52

Mens landet så småt vender tilbage til en normal hverdag, og et samlet Inatsisartut netop har godkendt, at landets grænser åbner igen 15. juni, så bliver Siumuts landsmøde omkring en måned senere ikke helt som planlagt.

Det var planen, at landsmødet skulle holdes fra 8. til 10. juli, men partiets hovedbestyrelse har besluttet at forkorte landsmødet fra tre dage til en enkelt dag.

Det betyder blandt andet, at diskussioner og debatoplæg om, hvilken retning partiet skal bevæge sig i, bliver udskudt til næste år.

LÆS OGSÅ Vivian Motzfeldt vil være formand for Siumut

Landsmødet bliver holdt digitalt eller over telefon 10. juli i stedet for, at partiet mødes med lokalforeninger, ungdomsmedlemmer, hovedbestyrelse og Inatsisartut-medlemmer i Ilulissat. Det var ellers planen.

Det mener Siumuts hovedbestyrelse, er den mest forsvarlige løsning.

- Partiet er nødt til at tage sine forholdsregler, da vi ikke kender COVID-19-situationen i juli. Vi har delegerede fra næsten hele landet, både byer og bygder, så vi er nødt til at være ekstra påpasselige, siger Miki Jensen, der er partisekretær i Siumut.

Formandsvalg med et klik

Men selv om rammerne og indholdet i landsmødet bliver anderledes, så er der én ting, som ikke er ændret på.

Der skal nemlig stadig findes en formand i landets største parti, og her kan partiets delegerede stemme digitalt på den, de mener, skal lede partiet i fremtiden.

Her kan de delegerede indtil videre stemme på enten Vivian Motzfeldt eller Erik Jensen, mens det endnu er uvist, om den nuværende formand, Kim Kielsen, genopstiller.