- Vi vidste ikke, at Erik Jensen vil være formand for naalakkersuisut, og denne udmelding er ikke på sin plads, lød det fra Karl-Kristian Kruse, da han torsdag blev interviewet til Inuiaat Tillernerat.Foto: KNR / Malik Brøns

Siumut-ordfører går i rette med sin formand: Udmelding er ikke i orden

Politisk ordfører for Siumuts Inatsisartut-gruppe kritiserer sin egen formand for ikke orienterere gruppen om sine planer om at blive formand for naalakkersuisut.

Står det til Siumuts nye formand, Erik Jensen, regner han med, at han i den nærmeste fremtid skal være formand for naalakkersuisut. 

Men sådan en udmelding bør man først tale om internt i partiet. 

LÆS OGSÅ Erik Jensen: Jeg regner stærkt med, at jeg snart bliver formand for Naalakkersuisut

Sådan lyder budskabet fra Karl-Kristian Kruse. Han er politisk ordfører for Siumuts Inatisartuts-gruppe. Og torsdag sagde han sådan her til radioprogrammet Inuiaat Tillernerat.

- Jeg skal først og fremmest sige, at partiets nye formand, formanden for naalakkersuisut, Siumuts Inatsisartut-gruppe og partiets hovedbestyrelse ikke har snakket sammen endnu. Og man kan ikke bare få en post som formand for naalakkersuisut uden samtale med baglandet.

Kritiserer udmelding

Karl-Kristian Kruse er også tidligere medlem af Siumuts hovedbestyrelse, da Kim Kielsen stadig var formand for partiet.

Og han mener, at Erik Jensen er gået for hurtigt frem med sin udmelding om at overtage Kielsens formandsstol for naalakkersuisut:

- Man kan ikke gå uden om baglandet, som er Inatsisartuts gruppe. Man skal også tale sammen med dem og fortælle, hvad man vil gøre, og hvad status er i de samtaler. Vi vidste ikke, at Erik Jensen vil være formand for Naalakkersuisut, og denne udmelding er ikke på sin plads, lød det fra Karl-Kristian Kruse, da han blev interviewet til Inuiaat Tillernerat.

Uvished om formandsstolen

Det var den 29. november, at Erik Jensen vandt formandsvalget i partiet over Kim Kielsen. Siden har det været uvist, hvad det kommer til at betyde for Kim Kielsens virke som formand for naalakkersuisut.

Hvordan partiet vil tackle en situation med Erik Jensen som partiformand og Kim Kielsen som formand for naalakkersuisut er noget, som den nye hovedbestyrelse i partiet skal tage stilling til sammen med Kim Kielsen.

Sådan lød det fra Erik Jensen i forbindelse med formandsvalget den 29. november.

Siden har der været stille.

LÆS OGSÅ Ny Siumut-formand: Ingen har bedt om at samle organisationer

Men nu har Erik Jensen altså brudt stilheden, da han onsdag meldte ud, at han på mandag rejser fra Sisimiut til Nuuk for at tale med sine partikollegaer og de to andre partier i den nuværende koalition. 

Og med i bagagen har han altså en forventning om at blive formand for naalakkersuisut i den nærmeste fremtid.

KNR har forsøgt at få et interview med Kim Kielsen om sagen. Han har dog kun ønsket at give et skriftligt svar og skriver: 

- Vi har hørt, at Erik Jensen kommer til Nuuk på mandag for at snakke med de andre partiers ledere.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt