Erik Jensen: Jeg regner stærkt med, at jeg snart bliver formand for Naalakkersuisut

På mandag vil den nye formand for Siumut rejse til Nuuk. Formålet med turen er, at snakke med hans kollegaer i partiet og at overtage Kim Kielsens sidste stol, formandsposten i naalakkersuisut.
Erik Jensen tilføjer også, at han ikke ønsker et valg under coronakrisen. Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Andreas Wille
06. januar 2021 12:19

- Det kommer kun an på, hvordan det kommer til at gå med samtalerne, hvordan vi kommer frem til en løsning, og hvornår det vil ske. Det kan jeg ikke sige noget om lige nu.

- Men jeg regner stærkt med, at jeg i den nærmeste fremtid bliver formand for Naalakkersuisut.

Det siger Erik Jensen, formand for Siumut.

Siden slutningen af november 2020, da Siumuts landsmøde var overstået og en ny formand var valgt, har der været uvished om, hvad der skal ske med Naalakkersuisut og dets formand, Kim Kielsen (S).

Siumut og den nye hovedbestyrelse meddelte efterfølgende, at partiet først vil diskutere situationen i det nye år.

Nu sker der noget i sagen. Den nye formand for partiet, Erik Jensen, skal nemlig afsted fra Sisimiut til Nuuk på mandag.

Og han kommer til hovedstaden med en klar forventning: Han skal være formand for Naalakkersuisut.

Samtaler skal være på baggrund af nye målsætninger

Da Siumut holdt sit landsmøde i slutningen af november, var der omkring 70 deltagere. Erik Jensen vil også gå igennem partiets nye målsætninger i forbindelse med hans ophold i Nuuk.

- Vi skal også på baggrund af de nye målsætninger, som blev besluttet til landsmødet, holde samtaler, siger Erik Jensen.

Han mente under formandsopgøret, at den nuværende koalition i Naalakkersuisut, bestående af Siumut, Nunatta Qitornai og Demokraterne er blevet for højreorienteret. I dag siger han dog, at han forventer at holde samtaler med den nuværende koalition med henblik på at fortsætte samarbejdet i Naalakkersuisut.

LÆS OGSÅ Erik Jensen er taget på juleferie: Intet nyt indtil næste år

- Jeg tager til Nuuk for at mødes og komme i dialog med dem, jeg har ikke lavet aftaler om samtale med oppositionen, siger Erik Jensen.

Erik Jensen tilføjer også, at han ikke ønsker et valg under coronakrisen.