Foto: KNR

Siumut-kandidat får ingen fordele hos Sermitisaq.AG

Siumut-kandidaten Nicolai J. Nissen optræder på en kontaktliste på Sermitsiaq.AGs hjemmeside. Det betyder dog ikke, at han arbejder for mediehuset eller får fordele i valgkampen, forsikrer Sermitsiaq.AG.

Siumut- kandidaten der stiller op i Kommuneqarfik Sermersooq, har nemlig en virksomhed, som leverer ydelser til Sermitsiaq.AG, men har hverken direkte eller indirekte indflydelse på den redaktionelle linje slår mediehuset fast.

- Nej, selvfølgelig er han ikke bedre stillet end andre, det kunne vi ikke drømme om, siger ansvarshavende chefredaktør og direktør for Mediehuset Sermitsiaq.AG, Christian Schultz-Lorentzen.

Vi skal ikke begrænse ytringsfriheden

Samtidig understreger han, at Nicolaj Nissen har de samme muligheder for at komme i mediehuset udgivelser, som alle andre kandidater.

-Vi kan jo ikke begrænse folks ytringsfrihed. Hvis han var ansat i huset på en lønnet aftale, så ville det være en anden sag.

Ifølge mediejurist fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole Vibeke Borberg er der ikke et krav om, at private medier som Sermitsiaq.AG skal dække alle kandidater og partier lige godt.

Aviserne har været politiske

I Danmark har aviserne gennem tiden eksempelvis indtaget forskellige politiske standpunkter, da de tidligere har været nært tilknyttet de politiske partier.

- Det vil sige, at medierne har mulighed for at give de kandidater, som de synes har de bedste holdninger og, som de ønsker at støtte, en bedre dækning end andre, siger Vibeke Borberg.

Problemet for mediet kan derimod være, hvis der opstår en opfattelse af, at en kandidat får en bedre dækning end andre fordi, vedkommende har en tilknytning til medievirksomheden.

Vigtigt med åbenhed

For undgå, at det sker, opfordrer Vibeke Borberg medievirksomhederne at spille med åbne kort, da det selvsagt er i mediernes interesse at opretholde deres troværdighed. 

- I det omfang de varedeklarerer deres artikler og den måde de arbejder på, så kan læserne selv tage stilling, siger mediejuristen.

LÆS OGSÅ Nissen er klar til at droppe bryggeri

Selvom Nicolai J. Nissen optræder på en kontaktliste inde på Sermitsiaq.AG hjemmeside, arbejder han ifølge Christian Schultz-Lorentzen ikke direkte for mediehuset. 

Kan ikke deklarere alle

Der er derfor tale om en glidebane, hvis meidehuset skal til at oplyse om, hvilke tilknytning Nicolai J. Nissen har til virksomheden, når de skriver artikler med og om den pågældende Siumut-kandidat.

- Så er der en hel masse andre, der også stiller op og, som er ansat for forskellige selskaber, der skal varedeklareres hele tiden. Folk må jo også have lov at have deres ytringsfrihed, og hvis de ikke er direkte ansat i den medievirksomhed, som vi nu snakker om, må de gøre hvad de vil, siger ansvarshavende chefredaktør og direktør for Mediehuset Sermitsiaq.AG, Christian Schultz-Lorentzen.

 

 

 

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt