Nissen er klar til at droppe bryggeri

Nicolai J. Nissen fra Siumut er klar til at sælge sin andel af Godthåb Bryghus efter kommunalvalget, hvis det bliver nødvendigt. Det fortæller han til KNR.
Foto © : Leiff Josefsen
Skrevet af Mads Pedersen
23. marts 2017 13:18

Administrerende direktør og medejer af Heca Nuuk A/S, Nicolai Nissen, vil gerne i kommunalbestyrelsen i Sermersooq, der ejer bryghusets største konkurrent, Nuuk Imeq.

Men han afviser, at der kommer til at være en interessekonflikt. Han er nemlig klar til at sælge sin andel af Godthåb Bryghus. 

- Lad os nu sige, at det går, som vi håber, og Siumut får borgmesterposten, og at jeg så får nogle tunge ansvarsområder i kommunen, så vil jeg jo ikke kunne være aktiv i min egen virksomhed, så bliver det et fuldtidsjob hos kommunen, siger han.

- Efter valget er jeg nødt til at gøre op med mig selv, hvad er min rolle? Vi skal for alt i verden undgå, at man kommer til at sidde med for mange kasketter. 

Så hvis i får borgmesterposten, så vil du trække dig fra din nuværende stilling i virksomheden? 

- Ja. Hvis jeg får et stort ansvarsområde, så vil jeg se det som nødvendigt. 

Vil du så sælge din andel i virksomheden? 

- Ja, det kunne jeg jo i værste fald være nødt til, siger Nicolai J. Nissen til KNR.  

LÆS OGSÅ Bryggerier meldt for karteldannelse i Grønland

Nuuk Imeq har monopol på pantsystemet i den store del af landet, og Nicolai J. Nissen har før kritiseret Nuuk Imeqs Monopol-status. Men hvis han bliver valgt ind i kommunalbestyrelsen vil han arbejde for at udvikle virksomheden. 

- Jeg mener, at vi skal have ens vilkår med de lokale, ligesom der skal være for de udenlandske bryggerier. Men jeg ser en masse muligheder for at udvikle Nuuk Imeq. 

- Der har været nogle konkrete ting på banen, eksempelvis at Nuuk Imeq kunne tappe for bryggerier her i landet til eksport. I stedet for at vi investerer i udstyr til at tappe i hvert enkelt bryggeri til eksport, så kunne man samarbejde med Nuuk Imeq og så få skabt flere arbejdspladser.

Hvis du kommer ind i bestyrelsen for Kommuneqarfik Sermersooq, så vil du arbejde for at udvikle Nuuk Imeq? Er det sådan det skal forstås?

- Ja, helt klart. Jeg ser ikke, at der er grund til at lukke Nuuk Imeq. Der er rigtig mange gode grund til at bevare Nuuk Imeq. Ligesom alle andre offentlige virksomheder skal vi selvfølgelig udvikle dem og sørge for at der bliver endnu mere at lave og vækstmuligheder, siger Siumut-kandidaten Nicolai Nissen til KNR.

Nicolai J. Nissen fortæller, at han er klar til at erklære sig inhabil i sager om Nuuk Imeq, hvis han bliver almindeligt medlem af kommunalbestyrelsen.