VIDEO Sisimiut-fiskere må vente på Kruses departement

Et par hundrede fiskere og borgere i Sisimiut demonstrerede torsdag for at få et indhandlingsskib til deres torskefangst, men ansvarshavende naalakkersuisoqs løsningsforslag er blevet afvist af Naalakkersuisut.
26. juni 2015 15:54

Leif Fontaine fra Sisimiuts fisker- og fangerforening SAPP gik forrest og råbte parolerne ud, mens de efterfølgende fiskere bar skilte med slagord og kritik.

- Vores fartøjer og joller kan ikke bare ligge i havnen, råbte Fontaine blandt andet i sin megafon, og mange af byens almindelige borgere bakkede op.

- Indtjeningen kommer fra fiskeriet, og jeg vil gerne støtte fiskerne, som har det vanskeligt nu, siger Arnold Absalonsen til KNR.

Foran kommunekontoret blev de mødt af Qeqqata Kommunias borgmester Hermann Berthelsen, som også talte fiskernes sag.

- Vi kræver og ønsker, at der bliver åbnet for indhandlingsmuligheder i Sisimiut hurtigst muligt, sagde han i megafonen.

Læs også Fiskernes ønske om indhandlingsskib afvist

I havnen ligger der et indhandlingsskib, men det er endnu ikke blevet godkendt til brug på havet. Og Naalakkersuisut har så sent som torsdag afvist ansvarshavende naalakkersuisoq Karl Kristian Kruses forslag om at ændre på principperne for godkendelse af indhandlingsskibe.

- Naalakkersuisut ønsker at skabe forbedringer ved at ændre på arbejdsmetoderne, og disse er vi i departementet nu i gang med at arbejde for. Vi skal lave en ny fremgangsmåde, og det er vi i gang med nu.

Læs også Fiskere i Sisimiut kræver indhandlingsskib

- Jeg håbede ellers på, at vi ville blive færdige med den i dag, men forslaget blev sendt retur til vores departement, siger Karl Kristian Kruse.

Det næste forslag fra Kruses departement, skal sendes til Formandens Departement, og naalakkersuisoq kan ikke sætte en tidshorisont på, hvornår forslaget kan godkendes.