Fiskernes ønske om indhandlingsskib afvist

Naalakkersuisut siger nej til Karl Kristian Kruses forslag om ændring af principperne for godkendelse af indhandlingsskibe. Og Fiskerne i Sisimiut får derfor ikke deres indhandlingsskib godkendt. Det fortæller naalakkersuisoq for fiskeri, der i følge ham selv har fået nedstemt sit forslag i Naalakkersuisut
Naalakkersuisoq for fiskeri, Karl-Kristian Kruse.
Skrevet af Jaaku Lyberth
26. juni 2015 08:52

Han fortæller videre, at han i sagen om indhandlingsskibe er sat under administration. Han skal således forelægge et nyt forslag hos sin arbejdsgiver, formanden for Naalakkersuisut, før de øvrige medlemmer ser det.

- Flertallet i Naalakkersuisut har afvist forslaget fra mit departement for fiskeri om en ændring af principperne  for godkendelse af indhandlingskibe.
Dermed er der ikke udsigt til, at fiskerne i Sisimiut snarligt kan forvente at få deres indhandlingsskib godkendt, og derfor fasholder de deres trussel om blokade af havneindløbet i Sisimiut på mandag.

Læs også Kruse henviser til Naalakkersuisut i Sisimiut-sag

Karl Kristian Kruse fortæller,  at baggrunden for afslaget er mangler i forslaget. Hvilken mangler der er i forslaget, vil han dog ikke yddybe.

Nu er forslaget sendt tilbage til hans departement.

Men før forslaget overhovedet når til behandling i Naalakkersuisut, skal den til godkendelse hos formanden for Naalakkersusiut Kim Kielsen, fortæller Karl Kristian Kruse.

- Når vores departement har behandlet sagen, skal den overbringes til Formandsdepartementet, og derfra besluttes det hvornår, sagen behandles i Naalakkersuisut, fortæller Naalakkersuisoq for fiskeri, Karl Kristian Kruse til KNR.

Dermed har de cirka 100 fiskere i Sisimiut, der i går demostrerede for bedre indhandlingsforhold ikke fået opbakning fra Naalakkersuisut.