Simonsen bakker op om tanken bag Sermersooq-tiltag

Simon Simonsen foreslog selv højere løn til kvalificeret arbejdskraft i yderområderne, alligevel kritiserer han Sermersooqs tiltag om goder til samme gruppe.

Højere løn skal lokke hjælpe Kommune Kujalleq med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Sådan lød det i sommer fra viceborgmester Simon Simonsen.

Nu tilbyder Kommuneqarfik Sermersooq bedre vilkår til medarbejdere uden for Nuuk, og det møder kritik fra samme Simonsen, som i mellemtiden er blevet formand for KANUKOKA.

- Så skal det jo bare gøres gennem de forhandlinger man jo har normalt gennem de forhandlinger man har normalt med de respektive fagforeninger. Forhåbentligt til gavn for alle og til ens mulighed for hele Grønland, siger Simon Simonsen

Han frygter også, at kommunerne kommer til at overbyde hinanden uden for overenskomstforhandlingerne.

Sermersooq tilbyder ikke højere løn

KANUKOKA formanden rammer dog forbi, forklarer Lars Møller Sørensen, som er konstitueret kommunaldirektør.

- Det vi gør, er jo, at vi går jo ikke ind og siger, at man får en højere timeløn eller noget andet. Man får i virkeligheden ikke nogen aftalte goder.

Møller Sørensen forklarer, at ét eksempel på hvad kommunen tilbyder kunne være til en medarbejder fra Tasiilaq, som komme til Nuuk en gang om året og får noget faglig inspiration og sparring med kollegerne, der sidder der.

- Det er jo ikke noget, der giver højere løn eller noget andet. Det er noget, der giver større jobtilfredshed. Og der er ingen steder i nogen overenskomst sagt, at det må vi ikke som kommune sikre os, at de medarbejdere vi har faktisk får faglig sparring og i givet fald, hvordan de skal have det.

Enige om behovet

Simon Simonsen har selv foreslået, at der skal laves andre regler, som giver mulighed for mere løn til personale i yderområder. Her fik han dog nej fra Finansdepartement.

Derfor bakker han faktisk også op om tankerne fra Sermersooq.

 - Fordi vi har jo selv samme problem her i Kujalleq også, siger han.

Han slår dog fast, at det skal foregå gennem forhandlinger og reglerne skal være ens for hele landet.

Det er ens for alle

I Sermersooq har de kigget reglerne igennem og føler sig trygge ved deres tiltag, og Lars Møller Sørensen ser heller ingen grund til, at de skal stå alene med tiltaget.

- Jeg ser ikke nogen som helst hindring i, at de øvrige kommuner ikke kan gøre det samme hvis de vil det.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt