SIK's lokale afdelinger er tilfredse

Selvom lønforhøjelsen først kommer til udbetaling om 3 måneder, er SIK's lokalafdelinger tilfredse. Det er bedre, end hvis pengene kom i december, lyder det.
- De har mistet tålmodigheden, og accepterer de opnåede resultater, siger Qujana Fleischer.
Skrevet af Andreas Wille
22. maj 2019 19:14

- I vores forening har vi været nødsaget til at acceptere denne beslutning, fordi  forhandlingerne har taget så lang tid, siger formand for SIP i Aasiaat, Qujana Fleischer til KNR.

De gældende overenskomstsaftaler mellem lønmodtagerorganisation SIK og selvstyret skulle ellers være udløbet i april sidste år. SIK forventer dog, at de nye overenskomster først kommer til at gælde om 3 måneder. 

Det har taget uventet lang tid at få kvalifikationtlillæggende på plads, og parterne er blevet enige om at udskyde de dele af overenskomstaftalerne til næste forhandlingsrunde, fortalte Jess G. Berthelsen, der er formand for SIK, tidligere. 

Og det er der delte meninger om i SIK's lokalafdelinger.
- Nogle af vores medlemmer er tilfredse, men andre ikke kan ikke vente længere, siger næste formand i SIP Upernavik, Lars Eskildsen.

Han understreger dog at, lokalafdelingen i Upernavik er positiv stemt overfor SIK's beslutning om at udskyde en forhandling om tillæggene til fordel for en hurtigere samlet forhandligsresultat. 

- Vi accepterer, at parterne har udskudt at forhande om tillæggene til næste overenskomstperiode, siger Lars Eskildsen.

LÆS OGSÅ Medlemmerne må vente flere måneder mere på lønforhøjelse

Også lokalforeningerne i Uummannaq, Ilulissat samt Maniitsoq er tilfredse med parternes beslutning, der betyder, at overenskomstaftalen falder på plads om to til tre måneder. 

De vil hellere acceptere resultaterne frem for at vente yderligere frem til december, lyder det fra afdelingerne. Eller som Qujana Fleischer fra Aasiaat formulerer det:

- De har mistet tålmodigheden, og accepterer de opnåede resultater, siger han.

Det opnåede resultat på overenskomstafale mellem SIK og Selvstyret er, at lønnen i gennemsnit stiger med to kroner og 15 øre i timen.