Der er blevet fundet et sikkerhedsbrud på adgangen til en af centraladministrationens servere, oplyser Naalakkersuisut i en pressemeddelelse. 

Sikkerhedsbrud rammer Sullissivik: Frem til mandag kan du ikke bruge NemID

På grund af et sikkerhedsbrud på en server, lukker Selvstyret blandt andet for de dele af Sullissiviks hjemmeside, der kræver NemID.

Fra nu af og frem til mandag kan du ikke logge på Sullissiviks hjemmeside med NemID. 

Selvstyret lukker nemlig dele af den og en række andre offentlige hjemmesider ned. 

Det sker, fordi der er blevet fundet et sikkerhedsbrud på adgangen til en af centraladministrationens servere, oplyser Naalakkersuisut i en pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ Cyberangreb: Rigtig løn på vej til ansatte i Royal Greenland

For at inddæmme og undersøge skaden blokeres al kommunikation derfor ind og ud af Grønland fra centraladministrationens servere - indtil videre til og med mandag.

Blokeringen skal beskytte centraladministrationens data, mens sikkerhedsbruddet undersøges nærmere, lyder det. 

Kan ikke logge på

Blokeringen betyder, at borgere og erhvervsliv vil opleve udfald på en række hjemmesidetjenester, og nogle tjenester vil være utilgængelige til og med mandag. 

Det gælder for de offentlige digitale webløsninger, som enten trækker på data uden for Grønland eller sender data ud af Grønland. 

Det gælder for eksempel de digitale løsninger på sullissivik.gl, som bruger NemID, da NemID valideres på servere i Danmark.

- Der arbejdes intensivt på udbedring af sikkerhedsbruddet, skriver Selvstyret, der forventer at sende en ny status ud mandag aften.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl