Shell-isbryder blokeret i mere end 20 timer

Greenpeace-aktivister, der i går nat lokal tid firede sig ned fra en 124 meter høj bro for at blokere isbryderen Fennica i at sejle mod Arktis, er stadig på plads.
Skrevet af Karsten Sommer
30. juli 2015 10:19

Efter at have blokeret udsejlingen fra Portland, Oregon, i mere end 20 timer, er halvdelen af de 26 aktivister nu gået til ro hængende midt mellem vandet og St. Johns Bridge, fortæller Greenpeace Danmark.

Klatrerne hænger i reb fra broen med omkring 25 meters afstand, og de andre aktivister holder udkig, mens deres kolleger sover.

Shell-isbryderen Fennica var ellers planlagt til at forlade et værft i Portland, Oregon onsdag morgen lokal tid, men afgangen er nu udskudt.

LÆS OGSÅ Greenpeace i aktion mod Shell-isbryder

Fennica var på værftet i Portland for at reparere en 1 meter lang flænge i skroget, som isbryderen pådrog sig, da den ramte et klippeskær i Alaska på vej mod Shells borelicenser i Tjukterhavet.

Shells foreløbige tilladelse til at indlede olieboringer i havet ud for Alaska, kan først endelig endeligt godkendes når Fennica returnerer til efterforskningsområdet.

- Det er derfor aktivisterne blokerer isbryderens videre rejse, i håb om at præsident Obama vil komme til fornuft, og standse boreprojektet, siger Sune Scheller, der er projektleder i Greenpeace i Danmark.

LÆS OGSÅ Obama giver Shell grønt lys til olieboringer i Arktis