Foto: Kommuneqarfik Sermersooq

Sermersooq køber containere til hjemløse

Kommuneqarfik Sermersooq øger indsatsen for hjemløse i Nuuk og har derfor købt 30 containere for at skabe boliger til 26 hjemløse.

Containerne er indrettet som værelse med skrivebord, stol, seng og skab og de er isolerede til grønlandske forhold og bliver opvarmet med strøm.

Mandag sagde borgmester Asii Chemnitz Narup til KNR, at der inden for de sidste par måneder har der været 200 mennesker i Nuuk uden fast adresse.

- Fra politisk side er vi rigtigt bekymrede over, at vi kan se, at der er en større gruppe af unge blandt vores hjemløse. Dem, synes vi, der skal tages rigtigt godt hånd om, skriver Asii Chemnitz Narup (IA) i en pressemedddelse.

Kommuneqarfik Sermersooq betaler 2 millioner kroner for de 30 containere. Derudover kommer en engangsudgift til at flytte containerne. Hvor de skal stå er ikke fastlagt endnu.

Containerne bliver på nuværende tidspunkt brugt til indlogering af håndværkere i forbindelse med anlæggelsen af den nye havn i hovedstaden.

Mandag meddelte Kommuneqarfik Sermersooq desuden at man har købt Genhusningscenteret for at lave et nødherberg for 36 hjemløse i Nuuk. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt