Kommuneqarfik Sermersooq har netop bevilget næsten 40 mio. kroner ekstra på socialområdet

Sermersooq giver 40 mio. til udsatte børn og handicappede borgere

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq nikkede på tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde ja til en ekstrabevilling på 39,8 millioner kroner til børn med særlige behov og voksne handicappede.

Næsten 40 millioner kroner er der fundet i Kommunqarfik Sermersooqs budget, og de penge skal bruges på socialområdet. Halvdelen af pengene, altså 20 millioner kroner går til børn med særlige behov. Og en del af de penge går til anbringelser af børn uden for hjemmet. Her har der nemlig været et merforbrug på 7,5 millioner kroner i forhold til de budgetterede midler.

Pengene bliver specifikt brugt til et anbringelseshjem i Paamiut, fortæller formand for Børne og familieudvalget i kommuneqarfik Sermersooq, Uju Petersen:

 - Vi har bemærket, at der desværre er flere med behov i Kommuneqafik Sermersooq. Derfor besluttede vi at arbejde forat etablere et hjem i Paamiut til børn, der anbringes udenfor hjemmet, siger han.

LÆS OGSÅ Sermersooq vil overtage børnehjem

Også penge til handicappede borgere

En del af de 40 millioner kroner skal gå til unge og voksne med handicap, fortæller Uju Petersen.

Kommuneqarfik Sermersooq har 44 voksne anbragt på handicapinstitutioner i Danmark og 39 voksne på handicapinstitutioner i Grønland. 

LÆS OGSÅ Grønland betaler 491 millioner for anbragte handicappede

Kommunalbestyrelsen har givet 4,9 million kroner ekstra til anbringelserne i Danmark og knap 15 mio ekstra til anbringelser i Grønland, hvor flere handicappede borgere blandt andet tilbydes bolig centralt i Nuuk.

- 15 boliger i det nye boligkompleks i Tuujuk er tilpassede til unge handicappede. De nye lejiligheder i de nederste etager  tiltænkt voksne med handicap, siger Uju Petersen.

Ud over pengene til børn med særlige behov og voksne handicappede har kommunalbestyrelsen blandt andet også godkendt én million kroner ekstra til ældreområdet og 1.125.000 kroner til det nye lokaludvalg i Nuuk.
 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt