To selskaber byder på historisk skolebyggeri i Nuuk

Danske MT Højgaard og islandske Isták har begge givet et bud på at bygge ny kæmpeskole i Nuuk. En tredje virksomhed sprang fra.
Skolen får selskab af en skolefritidsordning og en daginstitution, og hele molevitten skal ligge midten af Nuuk, hvor den tidligere Blok P lå. Foto © : Greve Henrik
Skrevet af Jens Betak
02. oktober 2019 05:39

To selskaber har lagt bud ind på det hidtil største skolebyggeri i landets historie - nemlig byggeriet af en ny skole i Nuuk med plads til 1200 elever.

Nuuk City Development, som står for projektet, har modtaget bud fra det danske entreprenørfirma MT Højgaard og islandske Isták.

Buddene ligger dog ikke endeligt fast. De skal nemlig nærlæses i de kommende uger. Til den opgave er nedsat et bedømmelsesudvalg, hvor politikere, rådgivere, Nuuk City Development og andre fagfolk skal vurdere buddene.

LÆS OGSÅ To selskaber i spil til byggeri af ny storskole i Nuuk

Herefter skal Nuuk City Development forhandle en endelig aftale på plads med en af bejlerne.

Den nye skole i Nuuk skal huse 1200 elever og erstatte de nedslidte skoler ASK og USK. Skolen får selskab af en skolefritidsordning og en daginstitution, og hele molevitten skal ligge midten af Nuuk, hvor den tidligere Blok P lå.

Byggeriet forventes at kunne gå i gang i første halvdel af 2020.

Nuuk City Development har tidligere vurderet, at byggeriet vil koste omkring 700 millioner kroner.