To selskaber i spil til byggeri af ny storskole i Nuuk

Den kommende storskole i Nuuk tager et nyt skridt mod byggestart. To virksomheder er tilbage i spillet om at blive det selskab, der skal bygge og stå for driften af skolen i de næste op mod 30 år.
Skrevet af Mathies Hvid Toft
23. februar 2019 14:23

Lyden af en masse nye skolebørn i midten af Nuuk rykker et skridt nærmere.

Det kommunale selskab Nuuk City Development har nemlig kogt antallet af selskaber, som kan byde på det store skoleprojekt i centrum af Nuuk, ned til to.

Eller det vil sige to selskaber bød på opgaven i den endelige prækvalifikationsrunde. Det fortæller Jens B. Frederiksen, der er direktør i Nuuk City Development.

LÆS OGSÅ Første Siorarsiorfik-byggeri begynder i 2019

- Når du laver en prækvalifikation, stiller du nogle krav bl.a. i forhold til økonomi og man stille krav til det, at man kan gennemføre så stort et projekt, og det har de to selskaber kunne, siger han.

De to selskaber er islandske Ístak og danske MHT-DEAS. Næste skridt er at give de to aktører det endelige udbudsmateriale.

- Vi kommer til at aflevere et udbudsmateriale til dem 1. marts. og så er fristen 14 juli, og så vil vi kigge på de tilbud, og så laver vi en vurdering af dem, men jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvad vi lægger vægt på. Der skal selskaberne have lov til at komme med bud fuldkommen fri, lyder det videre.

Skolen ventes at have plads 1.200 elever, når den er færdig.

Jens B. Frederiksen forventer umiddelbart, at byggeriet kan begynde i efteråret. Der er tale om en stor kontrakt i det, at Nuuk City Development lægger op til, at selskabet skal bygge og stå for driften de næste 30 år.