Foto: Kim Andersen/KNR

Første Siorarsiorfik-byggeri begynder i 2019

Siorarsiorfik-projektet bliver nu for alvor skudt i gang med en prækvalifikation af virksomheder, der skal opføre en ny skole i Nuuk i 2019.

Det første konkrete skridt i Siorarsiorfik-projektet er nu taget. Nuuk City Development A/S har nemlig inviteret virksomheder at søge om prækvalifikation til opførsel af en ny skole i Nuuk midtby samt drift og vedligeholdelse i 30 år. Det oplyser Nuuk City Development i en pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ Skoler glæder sig til nye lokaler

Det er første gang, at et offentligt byggeri udbydes, så både anlæg, drift og vedligeholdelse er med i en samlet pakke, hvor der ses på den samlede totaløkonomi for en bygnings opførsel og drift i hele bygningens levetid.

- Det er vores klare forventning, at vi efter prækvalifikationen kan udpege virksomheder, der vil være i stand til at anlægge, vedligeholde og drive en skole, der i høj grad er fremtidsorienteret,  siger administrerende direktør i NCD, Jens B. Frederiksen 

LÆS OGSÅ Sermersooq klar til at justere Siorarsiorfik-projekt

Byggeriet starter i 2019

Den nye skole, der får plads til 1200 elever, skal ligge i området, hvor gamle Blok-P lå ved siden af det sted, hvor skolen, Ukaliusaq (USK) ligger i dag.

Bygge og driftsopgaven omfatter også opførelsen af en AKO (fritidsordning) med plads til op mod 400 børn i forbindelse med skolen og en daginstitution til 120 børn. Desuden skal den vindende virksomhed også etablere udenoms arealer som f.eks. legepladser og parkeringspladser. 

Anlæggelsen af den nye skole og daginstitution forventes at begynde i 2019. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt