Første Siorarsiorfik-byggeri begynder i 2019

Siorarsiorfik-projektet bliver nu for alvor skudt i gang med en prækvalifikation af virksomheder, der skal opføre en ny skole i Nuuk i 2019.
Foto © : Kim Andersen/KNR
Skrevet af Mette Wallach
13. december 2018 08:01

Det første konkrete skridt i Siorarsiorfik-projektet er nu taget. Nuuk City Development A/S har nemlig inviteret virksomheder at søge om prækvalifikation til opførsel af en ny skole i Nuuk midtby samt drift og vedligeholdelse i 30 år. Det oplyser Nuuk City Development i en pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ Skoler glæder sig til nye lokaler

Det er første gang, at et offentligt byggeri udbydes, så både anlæg, drift og vedligeholdelse er med i en samlet pakke, hvor der ses på den samlede totaløkonomi for en bygnings opførsel og drift i hele bygningens levetid.

- Det er vores klare forventning, at vi efter prækvalifikationen kan udpege virksomheder, der vil være i stand til at anlægge, vedligeholde og drive en skole, der i høj grad er fremtidsorienteret,  siger administrerende direktør i NCD, Jens B. Frederiksen 

LÆS OGSÅ Sermersooq klar til at justere Siorarsiorfik-projekt

Byggeriet starter i 2019

Den nye skole, der får plads til 1200 elever, skal ligge i området, hvor gamle Blok-P lå ved siden af det sted, hvor skolen, Ukaliusaq (USK) ligger i dag.

Bygge og driftsopgaven omfatter også opførelsen af en AKO (fritidsordning) med plads til op mod 400 børn i forbindelse med skolen og en daginstitution til 120 børn. Desuden skal den vindende virksomhed også etablere udenoms arealer som f.eks. legepladser og parkeringspladser. 

Anlæggelsen af den nye skole og daginstitution forventes at begynde i 2019.