Se Aleqas New York-program

Formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond kan se frem til nogle travle dage, når hun senere i denne måned tager til New York.
Skrevet af Karsten Sommer
10. september 2014 05:03

Hovedformålet med New York-turen er den tale Aleqa Hammond, på invitation fra FN´s generalsekretær Ban Ki-Moon, skal holde ved det klimatopmøde, som han har indbudt verdenslederne til den 23. september.

Klimatopmødet falder sammen med FN's Verdenskonference om Oprindelige Folk som finder sted den 22. og 23. september, ligeledes i New York.

LÆS OGSÅ Aleqa Hammond inviteret som toptaler i New York

Afholdelsen af det bunder i en beslutning ved FN’s generalforsamling i 2010, hvor det blev slået fast at der i 2014 skulle afholdes en Verdenskonference om oprindelige folk.

Grønland har blandt andet via ICC deltaget aktivt i forberedelsesprocessen af Verdenskonferencen, for at rette fokus på oprindelige folks rettigheder, og sikre at  målsætningerne i FN-erklæringen om oprindelige folks rettigheder opfyldes.

Til Verdenskonferencen vil formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond den 22.september holde oplæg om ”implementering af oprindelige folks rettigheder på nationalt og lokalt niveau”. Det sker således dagen før FN generalsekretærens klimatopmøde.

LÆS OGSÅ Ban Ki-Moon vil bruge Grønlands erfaringer

Og dagen efter klimatopmødet, den 24. september, når Aleqa Hammond også at deltage i den officielle åbning af Grønlands nye Repræsentation i Washington D.C.

Så man kan roligt sige at der bliver slået 3 fluer med eet smæk, når turen går til USA om et par uger.