Sara Olsvig vil have råderum

Det nye folketingsmedlem for Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, har allerede holdt møde med det nye færøske medlem Sjurdur Skaale og Siumuts Doris Jakobsen om et samarbejde.

- Vi blev enige om, at vi selvfølgelig vil samarbejde, selvom vi har valgt forskellige måder, at være tilknyttet eller ikke være tilknyttet danske partier på, siger Sara Olsvig.

Doris Jakobsen fra Siumut har valgt at melde sig ind i Socialdemokraternes folketingsgruppe, mens Sjurdur Skaale og Sara Olsvig har fravalgt at melde sig ind i et dansk partis folketingsgruppe. På den måde, mener Sara Olsvig, at hun har mere råderum.

- Og jeg kan følge sagerne lidt mere udefra, ved at indhente information fra forskellige partier, men samtidig har en associeret samarbejdsaftale, således at jeg får adgang til nogle udvalg.

Og det næste arbejde for Sara Olsvig er:

- For at hvert medlem kan få adgang til forskellige udvalgsposter er det nødvendigt, at vi indgår i valgforbund og det papir har vi skrevet under på.

Det betyder, at Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale, Inuit Ataqatigiit og Siumut nu er i valgforbund med hinanden.

- Og vi skal så fordele udvalgsposterne imellem os, siger hun.

Derudover venter Sara Olsvig på et møde med SF.

- Vedrørende hvilke udvalgsposter og vedrørende at indgå en associeret samarbejdsaftale, således vi har adgang til de udvalgsposter, vi gerne vil have adgang til, siger Sara Olsvig.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt