Ved akutte eller andre sundhedsbehov, så kan folk i Saqqaq ringe til Ilulissat sygehus for at få råd og vejledning. Det skriver sundhedsvæsenet i et svar til KNR.Foto: Katrine Kruse/KNR

Saqqaq mangler en sundhedsarbejder og må lukke sygeplejestation

Bygden med omkring 150 indbyggere i Nordgrønland mangler en sundhedsarbejder, men det er svært at finde én. Derfor kommer der en fra nabobygden for at hjælpe til et par gange om ugen.

Når indbyggerne i Saqqaq banker på sygeplejestationens dør, så er der ikke nogen der svarer.

Bygdens sundhedsarbejder har nemlig opsagt sin stilling, og der er ikke kommet en afløser endnu. Derfor har sygeplejestationen været lukket i denne måned. 

Sundhedsvæsenet har fundet en midlertidig løsning.

En sundhedsarbejder fra nabobygden, Qeqertaq, vil komme til Saqqaq et par gange om ugen for at dosere og uddele medicin til bygdens indbyggere.

Ved akutte eller andre sundhedsbehov, så kan folk i Saqqaq ringe til Ilulissat sygehus for at få råd og vejledning. Det skriver sundhedsvæsenet i et svar til KNR.

- Sundhedsvæsenet har ihærdigt forsøgt - og forsøger fortsat - at rekruttere og ansætte en ny sundhedsarbejder til Saqqaq. Der er slået stillingsopslag op mange steder, blandt andet på gjob, suli.gl og jobnet, men der har desværre endnu ikke været nogen ansøgere til stillingen.

- Det er også blevet forsøgt at rekruttere en bygdesundhedsarbejder blandt Saqqaqs indbyggere, men ingen i bygden har udvist interesse for stillingen.

Sundhedsvæsenet arbejder på at finde en permanent løsning, men på baggrund af rekrutteringsudfordringen kan det endnu ikke siges, hvornår bygdekonsultationen i Saqqaq åbner igen for almindelige konsultationer, skriver sundhedsvæsenet.

Bekymrede folk i bygden

Der bor omkring 150 i Saqqaq.

Bygdebestyrelsesformand Ole Zeeb siger, at folk er bekymrende, fordi det er svært at vide, hvad folk kan gøre i akutte situationer. Der er nemlig langt fra Saqqaq til Ilulissat, som bygden er forbundet til.

- Det er selvfølgelig godt, at der kommer en fra Qeqertaq for at holde sygeplejestationen åbent et par gange om ugen. Men der kan selvfølgelig ske noget akut, hvor der ikke er nogen her, siger Ole Zeeb til KNR. 

- Vi håber, at der bliver fundet en afløser, inden årets udgang.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt