Sanktioner mod Færøerne ophører i august

EU's handelssanktioner mod færøsk sildefiskeri ventes at ophøre i midten af august måned.
Skrevet af Martine Lind Krebs
30. juni 2014 11:43

Det oplyser lagmand Kaj Leo Johannesen i en pressemeddelelse.

Til gengæld kvitterer Færøerne med at trække de retssager, som nationen har anlagt mod EU ved FN's havretskommission og WTO, tilbage. Det sker dog først det øjeblik, sanktionerne indstilles. Det skriver Fagpressen.eu.

Sanktionerne er rettet mod Færøernes fiskeri af sild, som de nordatlantiske parter i fiskeriet i årevis ikke har kunnet enes om. De blev indført i august sidste år.

EU vedtager santioner mod Færøerne

For tre uger siden lykkedes det så EU og Færøerne at blive enige om en ny færøsk sildekvote i Nordøstatlanten. Det er endnu ikke klart, hvad den nye sildekvote kommer til at ligge på, men det drejer sig formentlig om en reduktion på mere end halvdelen, skriver Fagpressen.

To af de øvrige parter i fiskeriet, Norge og Island, er ikke tilfredse med, at EU og Færøerne er blevet enige uden om dem.

Norge og Islands fiskeriministre er ”forundrede” over, at EU accepterer en færøsk kvote uden at konsultere de øvrige tre lande, skriver Fiskeritidende.dk.

Sildekvoterne i Nordatlanten deles mellem EU, Færøerne, Norge, Island og Rusland. 1. september forventes en analyse, som skal kaste nyt lys over fordelingen af bestanden af sild i Nordatlanten.

Også makrellen har været genstand for konflikt. I marts måned lykkedes det EU, Norge og Færøerne at blive enige om en ny kvote, og EU ophævede sanktionerne mod Færøerne.

Makrelkrigen er slut