Foto: Reimer Mads

Leder af Qimmeq-projektet: Sammenblanding af race er en dårlig idé

Det er en dårlig idé at blande andre hunderacer ind i den grønlandske slædehund og det vil skade udviklingen af den grønlandske slædehund. Det fortæller lederen i Qimmeq-projektet, Morten Meldgaard.

- Hvis man begynder at blande andre hunderacer ind i den grønlandske slædehund, så vil dens egenskaber stille og roligt udvandes og forsvinde, fortæller Morten Meldgaard.

Lige nu kører der en sag om mistanke om en krydsning af den grønlandske slædehund med en anden hunderace i Qeqertarsuaq. 

LÆS OGSÅ Hundeslædeførere mistænkt for sammenblanding af hunde

Morten Meldgaard mener, at blanding af en anden race med den grønlandske slædehund er en dårlig idé:

- Fordi man jo på den måde mister nogle af de oprindelige egenskaber, som har gjort. at hunden i Grønland har klaret sig så længe, og har været en del af grundlaget for at inuit har klaret sig på så fin en vis. Derfor er det en dårlig ide, siger han.

Den grønlandske slædehund rækker mere end 4.000 år tilbage i tiden og Grønland har den største eksisterende slædehundepopulation i Arktis, derfor er hundens udvikling helt unik:

- I al den tid, den har levet og har udviklet sig, har den jo fået nogle egenskaber og karaktertræk, som gør, at den er helt fantastisk tilpasset til de grønlandske landskaber og det arbejde, den skal gøre for folk i Grønland. Dens muskler er stærke, den er udholdende og den er meget tolerant overfor kulde.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt