Et vigtigt håndtryk. Kontrakten er nu underskrevet. og forude venter etableringen søkablet, skriver TELE-POST.Foto: TELE-POST

Søkabel til Nordgrønland

Et stort skridt er taget mod forlængelsen af søkablet. Torsdag underskrev TELE-POST kontrakt med virksomheden Alcatel-Lucent Submarine Networks, som er en del af Nokia.

Aftalen betyder, at Alcatel-Lucent Submarine Networks skal sørge for forlængelse af søkablet fra Nuuk til Aasiaat gennem Maniitsoq og Sisimiut. Det skriver TELE-POST i en pressemeddelelse. 

Alcatel-Lucent Submarine Networks er ifølge TELE-POST det rigtige valg. 

- Valget faldt på virksomheden, fordi de kan levere det mest driftssikre og robuste søkabel. Jeg er meget tilfreds med, at aftalen er på plads, så vi for alvor kan begynde at se frem mod etableringen i 2017, skriver administrerende direktør i TELE-POST, Kristian Reinert Davidsen.

Læs også Søkablet bliver dyrt for Tele men godt for Grønland

'Et boost for samfundet

Uddannelsesområdet, erhvervslivet og sundhedsområdet vil få gavn af søkabelet bliver forlænget fra Nuuk til Aasiaat gennem Maniitsoq og Sisimiut, mener TELE-POST. 

- Erhvervslivet får flere muligheder for udvikling, og den forøgede kapacitet bidrager også til et kompetenceløft på uddannelserne og i sundhedsvæsenet, udtaler bestyrelsesformand i TELE-POST Stine Bosse.

- Jeg er meget glad for, at vi kan være med til at præge udviklingen positivt, slutter hun.

Udover forlængelse af søkablet er planen at etablere en radiokæde med høj kapacitet fra Aasiaat til Qasigiannguit og Ilulissat. Derudover vil TELE-POST  forlænge den nuværende radiokæde fra Uummannaq til Upernavik. 

Hele projektet kaldes ’Nordvestprogrammet’ og kan ifølge TELE-POST forbedre telekommunikationen for 20.000 borgere i den nordlige del af landet.

Læs også Større datatrafik presser radiokæde

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt