Royal Greenland: Sæsonarbejdere rejser hjem i utide

Royal Greenland har til højsæsonen hentet omkring 100 sæsonarbejdere fra byer og bygder i Grønland, men halvdelen af disse har valgt at rejse hjem i utide.
Foto © : Inga Egede/Royal Greenland
Skrevet af Simon Uldum
17. august 2018 10:55

Det har skabt katastrofale problemer for fiskerifabrikkernes drift, skriver Royal Greenland, og oplyser at det generelt er over hele landet, at sæsonarbejdere, der er ansat til årets sæson, som er faldet fra.

- Meget tyder på, at mange af sæsonarbejderne ikke er vant til at arbejde. Det er ofte folk, der har været arbejdsløse længe. Andre får hjemvé og andre igen har misbrugsproblemer, siger HR seniorkonsulent Søren Olsen Damgaard til Royal Greenlands hjemmeside.

LÆS OGSÅ Royal Greenland finder nye medarbejdere i Tunu

Henter ikke nye sæsonarbejdere ind

I sæsonen 2018 har fiskerikoncernen ansat omkring 100 sæsonarbejdere fra Grønland, 18 kinesere, 9 filippinere samt 24 nordjobbere.

- Der er ingen tvivl om, at netop disse fjernøstlige medarbejdere sammen med stabil kerne af egne medarbejdere hjemmefra har bidraget til, at fiskerne trods alt har kunnet sælge deres fisk og skaldyr, siger Søren Olsen Damgaard.

Han tilføjer, at det er meget svært at skaffe stabile sæsonarbejdere og at Royal Greenland derfor ikke henter nye sæsonarbejdere på denne tid af året.

LÆS OGSÅ Royal Greenland bør ansætte grønlændere