BILLEDER Sådan skal vores AWG-gæster bo

I dag er der 169 dage til Grønlands største event nogensinde starter. Med et halvt år til Arctic Winter Games afholdes i Nuuk, er AWG arrangørerne i gang med at finpudse hver en detalje.
Skrevet af Paarnaq Hansen
15. september 2015 08:22

I weekenden holdt de møder, hvor Arctic Winter Games International Committee og repræsentanter fra nogle af landene delte deres forslag, spørgsmål og idéer.

- Det har været nogle gode dage. Vi har fået både råd, vejledning og gode spørgsmål. Spørgsmål, som peger os i retning af, hvad vi skal arbejde med, og hvilke ting skal evalueres og ændres på, siger souschef ved Arctic Winter Games 2015, Arnakkuluk Jo Kleist, til KNR.

 

Strikse sengeregler
Alle de 1400 atleter skal bo i Nuuks fem folkeskoler, og der er allerede bestilt 900 køjesenge. 

Arrangørerne har en tyk manual med strikse retningslinjer for, hvilke senge der skal bruges, hvor stor afstand, der skal være i mellem sengene, og meget mere.

- Der er retningslinjer for, hvor mange atleter der kan sove i hvor stort et rum, altså, hvor mange kvadratmeter de skal have hver især.

- Ud fra de retningslinjer har vi planlagt, hvor mange senge der skal være i alle klasseværelser for alle skolerne i Nuuk, siger Arnakkuluk Jo Kleist.

Læs også Det skal gøres nemmere at finde rundt i Nuuk

Folkeskolerne huser de mange deltagere, og derfor vil de være lukket, mens legene er i gang. Arnakkuluk Jo Kleist siger, at de nu er i fuld gang med at arrangerer forskellige workshops, så skolebørnene ikke bare skal rende rundt ude i gaderne.

- Vi er fuld gang med at planlægge workshops for skolebørnene, så de kan lære noget andet end, hvad de ellers normalt lærer i skolerne til dagligt.

- Så nogle af de kunstnere, der skal være med til Arctic Winter Games, skal udover være med dér også bruge noget tid på at holde workshops for børnene, siger Arctic Winter Games' souschef, Arnakkuluk Jo Kleist.

Der kommer i alt 2200 mennesker til Arctic Winter Games, hvor 1400 af dem er atleter.