Fodbold GM får deltagere fra samtlige kommuner.Foto: Lars Jørgen Petersen

Sådan fordeles GM-pladser i fodbold

Herreseniorer afvikler kommunemesterskaber i fodbold i næste uge. Kampene bruges som kvalifikationskampe til GM i Ilulissat.

Grønlands Boldspilunion KAK har lavet alternativ turneringsplan for herreseniorer, der lever op til nuværende regler for forsamlinger.

Planlagte regionale mesterskaber er skrinlagt og erstattet med kommunemesterskaber. Og slutfacit bliver otte hold i slutrunden i Ilulissat, hvor arrangørklubben Nagdlúnguak deltager som arrangørklub. 

LÆS OGSÅ Her er KAK’s GM-plan

- Det var ellers planen, at der skulle afvikles to regionale mesterskaber, hvor fire hold fra hver region skulle kvalificere sig til slutrunden. Nu har vi lavet en ny fordeling af GM-pladser, der giver samtlige kommuner mulighed for at sende deltagere til slutrunden, siger Minik Jeremiassen fra KAKs sekretariat.

Fire til hver region

Der bliver spillet om en plads i kommunemesterskabet i Avannaata Kommunia, og Nagdlúnguak fra Ilulissat får en anden plads i kommunen.

Kommune Qeqertalik får to pladser, Qeqqata Kommunia en plads, Kommuneqarfik Sermersooq to pladser og en plads til Kommune Kujalleq.

- Vi har beholdt fordelingsnøglen i forhold til, hvis der skulle have været afholdt regionale mesterskaber. Der er fire pladser til region nord og fire til region syd, forklarer Minik Jeremiassen.

KAK understreger, at en afholdelse GM i fodbold afhænger af, at den midlertidige bekendtgørelse for begrænsning af forsamlinger ophæves per 1. august.

Ungdoms GM, der var planlagt til juli er aflyst for i år. Damernes GM afholdes i Nuuk umiddelbart efter herrernes GM.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt