Royal Greenland kæmper med cyberangreb på tredje døgn

Et cyberangreb skaber for tredje dag i træk udfordringer for Royal Greenland. Hvad angrebet helt konkret går ud på, og hvilke problemer det skaber for virksomheden, ønsker den ikke at uddybe på nuværende tidspunkt.
Royal Greenlands kommunkations- og betalingskanaler oplever i øjeblikket udfordringer på grund af et cyberangreb.   Foto © : KNR
15. december 2021 19:04

Tre dage. 

Så længe har Royal Greenland været ramt af et cyberangreb. 

Og virksomheden kæmper stadig for at komme problemet til livs.

Det fortæller koncernkommunikationscef Masaana Egede til KNR.

- Status er, at vi stadig er under cyberangreb, og det er i sig selv en alvorlig ting. Derfor arbejder vi rigtig meget på at løse det. Vi prøver at sikre, at det hverken går ud over vores indhandlere, fiskerne og vores fabrikker og selvfølgelig også vores kunder, siger Masaana Egede. 

LÆS OGSÅ Royal Greenland er under cyber-angreb

Han ønsker ikke at komme ind på, hvad cyberangrebet helt konkret indebærer, men forklarer, at det påvirker selskabets kommunkations- og betalingskanaler: 

-  Der, hvor udfordringerne er, er i forhold til vores sytemer i forhold til vores betalinger. Det, vi arbejder på lige nu er, at det ikke skal gå ud over vores fiskere, kunder og så videre. 

 Hvad er det, der gør det så svært at løse? 

- Det er i sig selv et cyberangreb, der gør det. 

Så du kan ikke komme ind på konkret, hvad det er, problematikken er? 

- Nej, det kan jeg ikke. 

Undersøger omfanget 

Hvor omfattende er det her angreb? Er det kun her i Grønland eller er jeres andre afdelinger i andre dele af verden også ramt? 

- Det er jo en international virksomhed, og cyberangrebet har ramt vores virksomhed. Og derfor er det vigtigt, at vi undersøger alt, og det er det, vi er i gang med nu.

Så du vil ikke sige, om det kun er jer helt lokalt, eller om det også er de andre steder, der er påvirket? 

- Det kan jeg ikke kommentere på nuværende tidspunkt. Som jeg sagde lige før, er vi en international virksomhed, og det har ramt vores IT-system, så det er derfor, vi undersøger det og forsøger at løse det hurtigst muligt. 

LÆS OGSÅ Royal Greenland sejler ud af første halvår med markant overskud

Hvorfor er det, I ikke kan fortælle mere om det her cyberangreb? 

- Det er, fordi vi stadig undersøger og prøver at løse det. Derfor er det rigtigt vigtigt, at vi har den arbejdsro til at kunne komme ovenpå igen. 

Det med, at det kan gå ud over jeres kunder, handler det om, at nogle af deres oplysninger kan være i fare for at blive lækket? Er det sådan noget, vi er ude i? 

- Det kan jeg ikke kommentere på på nuværende tidspunkt, siger Masaana Egede, koncernkommunikationscef i Royal Greenland.