Royal Arctic Line halverer underskud

Første halvår byder på et underskud på godt 15 millioner kroner for Royal Arctic Line.
Foto © : Branding Greenland
11. september 2015 06:47

Tilfredsstillende lyder det fra bestyrelsesformand Kuno Fencker, som glæder sig over, at de røde tal trods alt er halveret i forhold til første halvår af 2014, hvor underskuddet var på 31 millioner kroner.  

Der er dog ingen jubeloptimisme at finde i RAL's halvårsrapport, som slår fast, at det selvstyreejede rederi går imod udfordrende tider.

- Det er en stejl bakke vi skal op ad, og vi nærmer os det tidspunkt hvor stigningen begynder, siger bestyrelsesformand Kuno Fencker.

LÆS OGSÅ RAL trimmer driften på trods af overskud

Bestyrelsesformanden peger på, at den kommende tid byder på økonomiske udfordringer, som sætter fragtraterne under pres.

- Skibe og havn er langsigtede investeringer. Det giver store forbedringer af den samlede infrastruktur, men det er ikke alle gevinster der kan høstes fra første dag. Omkostningerne derimod, slår igennem med det samme, siger Kuno Fencker, der for at holde fragtraterne stabile vil have RAL til at skære endnu dybere med sparekniven.

Årsagen til at første halvår trods alt bød på økonomisk fremgang skal også ses i, at RAL allerede har reduceret omkostningerne. Faktisk er indtægerne faldet for dette halvår, men billigere drift holder altså underskuddet nede.