Rederi: Nu bliver det lettere at handle med Grønland

Et udvidet rutenet og bedre muligheder for at handle med Grønland. RAL har store forventninger til samarbejde med islandsk rederi.
Royal Arctic Line har store forventninger til det nye samarbejde med det islandske rederi, Eimskip. Foto © : KNR/Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Anders Dall
10. juni 2020 16:48

Nu bliver Grønland lettere at handle med for resten af verden. Det er i hvert fald budskabet fra Royal Arctic Line.

Rederiet har i dag søsat samsejlingen med det islandske rederi, Eimskip, står der i en pressemeddelelse.

Samarbejdet betyder, at Royal Arctic Line nu sejler til flere havne. Rederiet får blandt andet adgang til Eimskips rutenet. Det strækker sig fra Norden over Europa til Nordamerika og Canada.

LÆS OGSÅ Samsejling mellem Royal Arctic Line og islandske Eimskip godkendt

- For Royal Arctic Line er det et spændende og historisk øjeblik og en ny tid, vi går ind i. 246 års besejling af Grønland ændres, siger Verner Hammeken, der er administrerende direktør i Royal Arctic Line i meddelelsen.

- Vi står ved begyndelsen til en mere fleksibel transportløsning for Grønland. En løsning som vil gøre det muligt at handle direkte med Grønland, uanset hvor man er på kloden, tilføjer han.

Den første transport i det nye samarbejde er med skibet, Tukuma Arctica. Fra Aalborg sejler det videre mod Aarhus og sætter herefter kurs mod først Reykjavik og dernæst Nuuk.

LÆS OGSÅ Royal Arctic Line åbner rute til USA

Ifølge Royal Arctic Line har det har været nødvendigt, at opdele starten på samsejlingen i to faser. Det skyldes, at det ene af Eimskips to skibe, er forsinket på værftet i Kina.