Ny vicedirektør RAL står overfor store forandringer i 2019

Der er store forandringer i vente hos Royal Arctic Line. Og det er derfor, der nu er ansat to ekstra i rederiets ledelse. Det fortæller den ene af de nyansatte, vicedirektør Aviaja Lyberth Lennert.
Foto © : KNR/Anton Gundersen Lihn
18. december 2018 13:21

Det selvstyreejede rederi Royal Arctic Line har i sidste uge meddelt, at direktionen i selskabet udvides med to nye medlemmer.

Aviâja Lyberth Lennert udnævnes til vicedirektør, og Peter Christoffersen indtræder også i direktionen som økonomidirektør.

LÆS OGSÅ RAL udvider ledelsen

Den nye vicedirektør Aviaja Lyberth Lennert fortæller, at øvelsen går ud på at styrke ledelsen i selskabet i en tid med store omvæltninger:

- Vi står foran et 2019, hvor der kommer til at ske en masse forandringer, som en fortsættelse af de forandringer vi har igangsat siden 2015. Og der har vi brug for at være flere, der kan stå i front, siger hun.

2019 bliver nemlig året, hvor en række store ændringer i rederiets sejlads skal træde i kraft:

LÆS OGSÅ RAL bestiller nye bygdeskibe for 150 millioner kroner

- Vi får tre nye skibe næste år, hvor det ene vil være ejet af Royal Arctic Line. Og i samarbejde med Eimskip indgår vi i et samsejlingsprogram, hvor vi blandt andet vil få ugentlige anløb af Grønland hele året rundt. Vi kommer også til at sejle til blandt andet Reykavik på vejen. Det skaber nogle muligheder for både eksport og import til Grønland.
Det er de forandringer, som vi startede i 2015, som kommer til at kulminere i 2019, siger hun.

Royal Arctic Line oplevede et turbulent 2017, hvor selskabet kæmpede med fejlleverancer, på grund af indførslen af et nyt it-system.

LÆS OGSÅ Overblik: RALs fragtproblemer har stået i kø

Aviaja Lyberth Lennert fortæller, at der kan opstå flere problemer, når selskabet skal i mål med de nye planer for 2019:

- Vi forudser selvfølgelig en masse udfordringer, i forhold til de forandringer vi skal igennem, og det er også derfor, at bestyrelsen har valgt at styrke ledelsen i Royal Arctic Line. Men vi har rigtigt dygtige medarbejdere, som er gode til at samarbejde. Og igennem det fortsatte samarbejde er jeg sikker på, at vi nok skal nå i mål, også på trods af de udfordringer som vi vil møde i 2019 og fremover, siger Aviaja Lyberth Lennert.