Qujaukitsoq arbejder på nyt grundlag for forfatningskommissionen

Efter at forfatningskommissionen gentagne gange er kørt fast, har naalakkersuisoq for indenrigsanliggender taget fat på at få ændret retningslinjerne for kommissionen.

Naalakkersuisoq for Indenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq evaluerer i øjeblikket det fremadrettede arbejde i Forfatningskommissionen. Det skriver Naalakkersuisut her til morgen i en pressemeddelelse.

Hele forløbet omkring Forfatningskommissionen har ikke været særlig godt, erkender Vittus Qujaukitsoq.

- Jeg vil derfor så vidt muligt sikre at arbejdet i den forrige Forfatningskommission ikke gentager sig i den kommende Forfatningskommission. Dette betyder blandt andet, at arbejdsgrundlaget efterses i øjeblikket, og det kommer til at ske i dialog med partierne i Inatsisartut og Naalakkersuisut, skriver Vittus Qujaukitsoq.

Kritik fra oppositionen

Der skal både kigges på kommissionens sammensætning, og om der er flere konkrete problemstillinger, som kommissionen skal behandle i sit arbejde.

Udmeldingen kommer i forlængelse af, at det i slutningen af sidste uge kom frem, at arbejdet med en forfatning for Grønland er gået i stå igen - denne gang i forbindelse med Inatsisartutvalget.

LÆS OGSÅ Forfatningsarbejdet står stille igen

Oppositionspartierne IA og Demokraterne efterlyste på den baggrund, at kommissionens arbejdsgrundlag laves om. Og det er altså det Vittus Qujaukitsoq, nu er i gang med.

Har ansøgt om at forlænge arbejdet

I et skriftligt svar til KNR, skriver Qujaukitsoq:

- Det tilstræbes at være en afklaring i hvorvidt omfang kommissoriet skal ændres inden udgangen af juli 2018.

Der er indtil videre ikke blevet afsat penge til kommissionens arbejde efter 2019. Om det skriver Qujaukitsoq, at han har ansøgt om, at få Forfatningskommissionens arbejdsperiode forlænget

- Men dette er dog et forhandlingsspørgsmål, som afhænger af, hvad Inatsisartut beslutter under finanslovsforhandlingerne til efteråret.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt