Qiviut arbejder på eksport til Japan

Skind- og uldhandelsvirksomheden Qiviut ApS deltog i Selvstyrets handelsfremstød i Japan for nylig i et forsøg på at få kontakt med japanske importører.
Foto © : Qiviut ApS
Skrevet af Ivik Kristiansen
08. april 2015 14:29

- Jeg havde købt mig til ambassadetid. Det betyder, at man kan få en ambassademedarbejder, der har et særligt fokus på mode for eksempel til at lave det indledende arbejde og finde ud af, hvad der kunne være smart for os, og hvem det kunne være smart at mødes med.

- I den forbindelse har vi haft en række møder med forskellige mulige importører i Japan, siger direktør for Qiviut ApS, Anita Høegh til KNR.

Hun er overrasket over den interesse, som det lille Sisimiut-baserede selskab og de grønlandske udsendte i det hele taget tiltrak.

- Jeg synes, at vi blev modtaget godt. Der var langt mere fokus på os, end jeg havde turdet håbe på. Men det skyldes jo heller ikke mindst, at vi havde kronprinseparret med. Det er simpelthen en reklameværdi, der ikke kan betales med penge, lyder det fra Anita Høegh.

 

Læs også Fiskevirksomheder plejer forhold i Japan

 

Ingen japansk eksport endnu

Der er dog ikke udsigt til handel mellem Qiviut og et japansk selskab allerede nu. Men det var heller ikke formålet med lige præcis dette fremstød, forklarer indehaveren af Qiviut.

- Japan har nogle meget strikse regler for blandt andet kvalitetskontrol. Så det gælder for mig, ligesom det kommer til at gælde for Great Greenland. Vi skal igennem den helt store mølle derude, hvor alle vores produkter simpelthen skal gennemtestes, før man overhovedet kan komme ind på det japanske marked, siger Anita Høegh.

Grønlandfremstødet blev afsluttet den 28. marts.