Foto: Simon Uldum/KNR

Qeqqata vil overtage havne og lufthavn i aktieselskab

Kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia har på sit møde i Kangaamiut i går torsdag, godkendt, at kommunen etablerer et aktieselskab med henblik på at samle de større infrastrukturanlæg i kommunen. Selskabet får navnet A/S Arctic Circle Traffic.

Det er planen, at Qeqqata Kommunia i første omgang indskyder Sisimiut kommunale havn og vejen mellem Indlandsisen og Kellyville i selskabet.

Efterfølgende kan Naalakkersuisut indskyde Kangerlussuaq lufthavn i et fælles selskab. Hvis Naalakkersuisut ikke ønsker at være med, kan Qeqqata Kommunia tilbyde at købe lufthavnen i Kangerlussuaq for en enkelt krone.

LÆS OGSÅ Byg nye lufthavne i etaper

Kommunen forestiller sig også, at Naalakkersuisuts øvrige lufthavne og havne i Qeqqata Kommunia på samme måde indskydes i selskabet eller købes af Arctic Circle Traffic, ligeledes for een krone stykket.

Det er desuden tanken, at selskabet i overensstemmelse med de hidtidige planer skal anlægge den kommende vej mellem Sisimiut og Kangerlussuaq.

- Med beslutningen er Qeqqata Kommunia klar til at udvikle Kangerlussuaq både som lufthavn, turistmagnet og rekreativt område til gavn for hele kommunen og ikke mindst beboerne i Kangerlussuaq, siger borgmester Malik Berthelsen efter mødet i Kangaamiut. Og tilføjer:

- Vi tror på mulighederne i området og vil kæmpe for lufthavnen og bygden. Lokalt ejerskab er vigtigt, når Selvstyret ikke har styr på udfordringerne i Kangerlussuaq lufthavn og ikke tror på lufthavnen, slutter borgmesteren.

LÆS OGSÅ Ingen økonomisk forskel mellem nye og gamle lufthavne

LÆS OGSÅ Dansk regering vil drøfte lufthavne med Naalakkersuisut

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt