Qeqqata Kommunia vil overtage Kangerlussuaq

Borgmesteren i Qeqqata Kommunia vil gerne overtage lufthavnen i Kangerlussuaq for at sikre at den fortsat består. Det siger han til avisen Sermitsiaq.
Foto © : Simon Uldum/KNR
13. maj 2018 18:27
Versionist Mads Lynge

Kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia skal på et møde den 24. maj drøfte muligheden for at oprette et aktieselskab, der kan overtage lufthavnen i Kangerlussuaq.

- Hvis Naalakkersuisut ikke har brug for lufthavnen i Kangerlussuaq, så vil kommunen gerne i samarbejde med private erhvervsdrivende overtage den, fordi vi vil få gavn af den med hensyn til turismen, siger borgmester i Qeqqata Kommunia, Malik Berthelsen til Sermitsiaq.

LÆS OGSÅ Kielsen vil dække underskud i Kangerlussuaq

Endnu ikke i dialog

Borgmesteren siger dog at kommunen endnu ikke er i dialog med private erhvervsdrivende om muligheden for at samarbejde om overtagelsen af lufthavnen.

Fremtiden for landets nuværende atlantlufthavne i Kangerlussuaq og Narsarsuaq er usikker, fordi der med lufthavnspakken vil blive bygget to nye atlantlufthavne i Nuuk og Ilulissat.

LÆS OGSÅ Partii Naleraq og Demokraterne vil ikke forholde sig til heliportplaner

I en analyse fra Deloitte er det forventet, at de to nuværende atlantlufthavne skal omdannes til heliports, med mulighed for at Kangerlussuaq kan være regional lufthavn.

Under alle omstændigheder vil det koste mange af de to bygders arbejdspladser og det bekymrer borgerne. Under valgkampen udtalte Kim Kielsen, at Siumut ikke vil lade Kangerlussuaq blive til en heliport.