Foto: Simon Uldum/KNR

Partii Naleraq og Demokraterne vil ikke forholde sig til heliportplaner

Hverken Partii Naleraq eller Demokraterne vil forholde sig konkret til om Kangerlussuaq og Narsarsuaq skal omdannes til heliports for at få det største udbytte af lufthavnspakken.

Analysen af lufthavnspakkens konsekvenser byder på en besparelse for samfundet på 1,3 milliarder kroner over 25 år, hvis man vælger at bygge nye atlantlufthavne, i forhold til ikke at gøre noget.

Besparelsen kræver dog samtidig at de nuværende atlantlufthavne i Kangerlussuaq og Narsarsuaq bliver omdannet til heliports.

Hos Partii Naleraq vil Per-Rosing Petersen ikke forholde sig konkret til beregningen i rapporten. Han mener, at forholdene om lufthavnspakken skal undersøges langt bedre, før der kan træffes en beslutning om noget som helst.

LÆS OGSÅ Kim Kielsen vil ikke lave Kangerlussuaq til heliport

Hos Demokraterne er der derimod mere positive toner omkring rapportens beregninger. Partiet er klar til at bygge de tre lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq.

Men formand Randi Vestergaard Evaldsen skriver samtidig i en mail til KNR:

- Med hensyn til Kangerlussuaq og Narsarsuaq, så skal det offentlige ikke blande sig i, hvor der er muligheder for vækst og potentiale, det er noget, der skal skabes af befolkningen og erhvervslivet. Det offentlige eller vi politikere skal på ingen måder have indflydelse eller blande os i, hvor folk skal bo, det har de deres helt egen ret til.

Dermed har ingen af de to partier konkret forholdt sig Kangerlussuaqs fremtid med de nye lufthavne.

Heller ikke Sara Olsvig fra Inuit Ataqatigiit ønsker at svare på, hvordan hendes parti ser fremtiden for Kangerlussuaq med de nye lufthavne. Hun efterlyser, ligesom Partii Naleraq, mere information.

Kim Kielsen og Siumut har til gengæld meldt ud at de ønsker at Kangerlussuaq forbliver en regional lufthavn, selvom det ifølge analysen vil koste en halv milliard ekstra.

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt