Godt gang i loddeindhandlingen i Qeqertarsuaq

Fiskerne i Qeqertarsuaq har i de sidste uger haft travlt med at indhandle lodder til Royal Greenlands fabrik i byen. De indhandlede lodder, skal bruges som agn i fiskeriet efter hellefisk i Qeqertat, Upernavik og bygder samt Qaanaaq.
Foto © : Royal Greenland/Emil Mølgaard
Skrevet af Simon Uldum -
14. juni 2016 06:46

20-25 fiskere i Qeqertarsuaq skal indhandle 100 tons lodder, og indtil videre er der indhandlet cirka 70 tons,

det fortæller Royal Greenland på sin hjemmeside.

- Indhandling af lodder giver god beskæftigelse for et dag- og aftenhold på Royal Greenlands fabrik i Qeqertarsuaq. Fiskerne indhandler efter en landingsplan, hvor de hver især indhandler cirka et tons hver anden dag. Der indhandles cirka 13 tons lodder dagligt, fortæller Emil Mølgaard, der er fabrikschef i Qeqertarsuaq.

Fabrikken i Qeqertarsuaq indhandler også hellefisk og torsk, men i øjeblikket koncentrerer fiskerne sig om loddefiskeriet.

- Lige i øjeblikket foretrækker fiskerne at fiske efter lodder fremfor at fiske torsk. Loddefiskeriet foregår lige uden for byen - og der masser af dem. Så indhandling af lodder giver god beskæftigelse til både fiskere og vore medarbejdere på cirka i alt 14 personer i et dag-og aftenhold, fortæller Emil Mølgaard til RG.gl.

De indhandlede lodder fryses ind i blokke og bliver sendt til videre til Royal Greenlands fabrikker og indhandlingsanlæg i de nordligere områder, hvor de benyttes som agn under fiskeriet efter hellefisk.