HUNDESYGE Qaasuitsup Kommunia opretter nyt vaccinelager

Mens en større mængde vacciner er landet i Ilulissat, og der er kommet styr på hundesygen, ser Qaasuitsup Kommunia fremad med en ny hundeplan, samtidig med de leverer en stærk appel til Naalakkersuisut.
30. marts 2016 16:18

Hundesygen har på det seneste kostet omkring 300 hunde livet i Qeqertaq og Ilulissat, både fordi hundeejere har forsømt at vaccinere deres dyr, og fordi der ikke har været nok vaccine. Qaasuitsup Kommunia har taget ved lære af hele affæren og sørger nu for, at det ikke alene er den deltidsansatte dyrlæge, som ligger inde med vacciner.

- Vi opretter en ekstra lager af hundevaccine her på vores servicecenter. Således at vi kan udsende de vacciner til byer og bygder, der blev behov for.

- Så vi er noget bedre rustet nu og fremmedrettet, end vi har været før, siger Jens Mikkelsen, der er direktør for anlæg og miljø i Qaasuitsup Kommunia, til KNR.

Læs også Vacciner klar i Ilulissat

Læs også Hundekarantæne i Saqqaq og Qeqertaq slut

Dermed skulle der være hundevacciner på vej til 8 byer og 31 bygder.

- Vi er klar til at sende dem herfra, så snart det er bestilt. Det er op til vejrguderne, hvornår de f. eks kommer til Uummannaq, siger Jens Mikkelsen.

Samtidig appellerer kommunen til beslutningstagerne i Inatsisartut.

- Vi vil kraftigt anbefale, at det bliver lovpligtigt. Således at vi ikke oplever en katastrofesituation igen.

- Det har så stort samfundsmæssig betydning, at Grønland bevarer og beskytter den hunderacekultur, man har, derfor bør det at være lovpligtigt, siger Jens Mikkelsen.

Det samme har distriktsdyrlæge Sanne Eline Wennerberg anbefalet.