Prognose: Rød blok får flertal

Mette Frederiksen har kurs mod Statsministeriet, hvis man skal tro den første valgprognose, efter at mere end 25 procent af stemmerne er talt op. 
Der er god stemning hos socialdemokraterne på Christiansborg. Dan Jørgensen er i hvert fald i højt humør. Foto: Scanpix
Der er god stemning hos socialdemokraterne på Christiansborg. Dan Jørgensen er i hvert fald i højt humør. Foto: Scanpix Foto © : Scanpix
Skrevet af Christine Hyldal
05. juni 2019 18:03

Mette Frederiksen har kurs mod Statsministeriet, hvis man skal tro den første valgprognose, efter at mere end 25 procent af stemmerne er talt op. 

Ifølge DR Nyheders prognose står rød blok til samlet at få 90 mandater, mens blå blok står til at tabe magten med 75 mandater. 

Socialdemokratiet står til at blive det største med 26,6 procent af stemmerne. Venstre står lige nu til at blive det næststørste med 22,7 procent af stemmerne.

LÆS OGSÅ - Det har faktisk været en sober valgkamp

Til gengæld har Dansk Folkeparti, der ved det seneste folketingsvalg i 2014 blev det næststørste med 21,1 procent af stemmerne, nu ”blot” 9,2 procent af stemmerne. Det er en halvering.  

Fire partier er på vippen til at komme i Folketinget: Det drejer sig om Stram Kurs, Kristendemokraterne, Nye Borgerlige og Liberal Alliance. 

Partiet Klaus Riskær Pedersen ser heller ikke ud til at komme i Folketinget lige nu.

Det Radikale Venstre, SF og Det Konservative Folkeparti står alle til at gå frem, mens Enhedlisten og Alternativet står til en tilbagegang ifølge prognosen.