Prins Joachim er ked af Dronning Margrethes beslutning om at udskifte hans børns titler som prinser og prinsesser med grever og komtesse.Foto: RitzauScanpix

Prins Joachim: Børn skulle først have frataget titel som 25-årige

Prins Joachim føler, at hans børn bliver straffet, og de ved ikke, hvilket ben de skal stå på.

Kongehuset har fremskyndet beslutningen om at tage titlerne som prins eller prinsesse fra prins Joachims fire børn.

Det siger prins Joachim torsdag i et interview med B.T.

- Den femte maj fik jeg forelagt en plan. At hele den her tanke om mine børns identitet skulle tages fra dem, når de hver især fyldte 25 år. (Prinsesse, red.) Athena fylder 11 til januar. Og så fik jeg fem dages varsel, da beslutningen var fremskyndet, siger han.

Han ved ikke, hvorfor beslutningen blev fremskyndet, siger han til mediet. Han fortæller også, at han oprindeligt bad om betænkningstid.

Kongehuset offentliggjorde onsdag, at prins Joachims fire børn fra nytår ikke længere kan kalde sig prinser eller prinsesse til Danmark. I stedet bliver de grever og komtesse af Monpezat og skal tiltales som excellencer.

De beholder deres pladser i arvefølgen.

LÆS OGSÅ Prins Joachims børn mister prinsesse- og prinse-titler

Det drejer sig om børnene Nikolai på 23 år og Felix på 20 år, som prins Joachim har med grevinde Alexandra, samt Henrik på 13 år og Athena på 10 år, som prins Joachim har med prinsesse Marie.

Prins Joachim siger samtidig til B.T., at hans børn er meget kede af det. Ifølge prinsen ved hans børn ikke "hvilket ben de skal stå på", og at børnene bliver straffet.

Ekstra Bladet har mødt prins Joachim ude foran den danske ambassade i Paris.

- Det er aldrig sjovt se sine børn på den måde blive gjort fortræd. De står selv i en situation, de ikke selv forstår, siger prins Joachim til mediet.

Ifølge Ekstra Bladet var prinsen meget berørt af situationen.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl