Praj en taxa i Nuuk via en app på mobilen

Med en ny app kan man blive inden døre i varmen, indtil taxaen holder foran døren. Det er taxaselskabet Taxagut i Nuuk, der som de første herhjemme har oprettet en app, hvor kunder kan bestille og følge deres taxa via mobiltelefonen.
Foto © : Taxagut
23. december 2014 13:09

Du har muligvis prøvet at hænge i røret eller ringe igen og igen for at få fat på en taxa.

Den oplevelse er taxaselskabet Taxagut i Nuuk nu ved at gøre op med. Siden 1. november har man nemlig kunnet downloade en app, hvor kunder kan bestille en taxa og samtidig se, hvor i byen  taxaen befinder sig, indtil den holder foran din dør. Det forhindrer en hel del ulejlighed, fortæller direktør Allan Juhl:

- Det evige spørgsmål om: Har de husket mig? Kommer taxaen? Hvor bliver den af? Eller jeg behøver ikke stå ude i kulden... Så kan man følge med taxaen, ind til den når frem til adressen. Så kan man bare træde ud og gå ind i taxaen.

Appen er styret via internettet og viser taxaens placering ved hjælp af GPS. Det samme gælder kundens placering. Også selv om kunden ikke har opgivet en adresse.

- Fordelen for chaufføren og selskabet er, at vi har præcisi statistik, plus chaufføren ikke misforstår kundens adresse eller gør noget. Det står præcist med det her.

 

I alt har godt 280 personer downloadet taxa-appen

Og det er næsten en ren julegave for direktør Allan Juhl.

- Vi er 17.000 indbyggere i Nuuk, og vi har cirka 12.000 smartphone-brugere kun her i Nuuk. Og ind til videre er der 2830, der har hentet app'en. Det er en pænt succes, når man tænker statistikmæssigt her. Så vores forventning er, at det giver bedre service, hurtigere service og nemmere service på begge afdelinger her.

Der er to taxaselskaber i Nuuk. Selskaberne har dog ens takster, som er fastsat af Kommuneqarfik Sermersooq.