Positivt møde mellem Naalakkersuisut og Qeqqata Kommunia

På et møde mellem formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond, Naalakkersuisoq for Boliger, Natur og Miljø Miiti Lynge og borgmester for Qeqqata Kommunia, Hermann Berthelsen torsdag den 2. maj, blev det fremtidige samarbejde mellem det nyvalgte Naalakkersuisut og Qeqqata Kommunia drøftet, skriver Qeqqata Kommunias Informationsmedarbejder, Anne Hjortkjær i en pressemeddelelse.
Skrevet af Simon Uldum -
06. maj 2013 13:31

På mødet blev forskellige emner taget op – både omkring specifikke forhold for Qeqqata Kommunia og generelt om dialogen mellem Selvstyret og kommunerne.

Både Aleqa Hammond og Hermann Berthelsen var positivt stemte efter mødet. I en fællesudtalelse udtrykker de stor tiltro til det fremtidige samarbejde:

-Vi ser begge frem til at kunne imødegå de udfordringer vi står over for i tæt dialog og samarbejde.

Aleqa Hammond uddybede:
-Det er vigtigt, at vi får startet en god dialog med kommunerne. På den måde kommer vi også tættere på borgerne og hører deres mening. Derfor er jeg også glad for vores positive start på samarbejdet med Qeqqata Kommunia, som vi indledte i dag, siger Aleqa Hammond.

På mødet blev udfordringerne med genopbygningen af broen i Kangerlussuaq blandt andet drøftet.

Også boligsituationen på kysten generelt og i Qeqqata Kommunia i særdeleshed blev drøftet. Aleqa Hammond udtrykte på mødet et stort ønske om at have fokus på boligbyggeri i hele Grønland. Og Miiti Lynge uddybede:

-Det er vigtigt for os, at boligbyggeriet ikke blot kommer i gang på kysten, men at fremtidige boliger også kan betales af den almindelige grønlandske lønmodtager.

På mødet præsenterede Hermann Berthelsen også hovedtrækkene i udvidelsen af Sisimiut Havn, der skal stå klar til krydstogtsæsonens start i slutningen af juni. Qeqqata Kommunia oplever en række udfordringer, der er opstået efter, at Qeqqata Kommunia har påtaget sig ansvaret for udvidelsen af havnen.

Aleqa Hammond og Hermann Berthelsen var enige om, at der skal tages stilling til udfordringerne og prioriteringerne gennem en bred dialog om den ny havnelov.

Hermann Berthelsen roste desuden Aleqa Hammond for at Qeqqata Kommunia er kommet med i IBA-aftalen, ligesom borgmesteren også var godt tilfreds med, at Selvstyret ser positivt på et fremtidigt samarbejde omkring aluminiumsværket i Maniitsoq.

-Jeg har tidligere efterlyst en mere åben dialog Naalakkersuisut og kommunerne imellem. Efter mødet er jeg af den klare overbevisning, at den gode dialog vil blive styrket fremover.