Pompeos besøg er aflyst

Den amerikanske udenrigsminister skulle have besøgt Grønland i morgen torsdag, men besøget er aflyst, oplyser Selvstyret.
Foto © : NATO North Atlantic Treaty Organization/Flickr Creative Commons
Skrevet af Thomas Munk Veirum
08. maj 2019 10:53

De seneste dage har et stort apparat været i gang hos myndighederne her i landet og i Danmark for at at tage imod den amerikanske udenrigsminister torsdag.

Men besøget er aflyst, oplyser protokolchef i Selvstyret Jakob Rohmann Hard til KNR. Han kan endnu ikke oplyse hvorfor, besøget er aflyst.

Planen var, at Mike Pompeo skulle ankomme til Kangerlussuaq torsdag morgen, hvor naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Ane Lone Bagger og udenrigsminister Anders Samuelsen skulle modtage ham.

LÆS OGSÅ USA's udenrigsminister kommer til Nuuk

Herfra skulle Pompeo videre til Nuuk, hvor formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, skulle tage imod ham. Derefter skulle Pompeo, Samuelsen og Bagger holder et møde, hvorefter de tre politikere skulle møde pressen.

Besøget i Grønland er en del af en længere tur, hvor Pompeo og hans stab også skulle have besøgt Berlin tirsdag og London i dag. Men besøget i Berlin med kansler Angela Merkel blev aflyst, og den amerikanske delegation fløj i stedet til Irak. 

Mike Pompeo kunne have været den fjerde amerikanske udenrigsminister, der besøgte Grønland. Tidligere har Colin Powell, Hillary Clinton og John Kerry lagt vejen forbi.