Pompeo rejser til emiraterne for at nedtrappe Iran-konflikt

Den amerikansk udenrigsminister vil forsøge at løse spændingerne med Iran efter en række sammenstød.
USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, vil rejse til Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater for at deltage i samtaler om at nedtrappe konflikten med Iran. Foto © : NATO North Atlantic Treaty Organization/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
24. juni 2019 11:51

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, vil rejse til Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater for at deltage i samtaler om at nedtrappe konflikten med Iran.

Det meddelte Pompeo søndag, da han var på vej om bord på sit fly.

Det beretter nyhedsbureauet Reuters.

- Vi er parate til at forhandle uden nogen betingelser. De (Iran, red.) ved præcis, hvor de kan finde os, siger udenrigsministeren og tilføjer:

- Jeg er overbevist om, at vi vil kunne begynde samtalerne, så snart de er villige til at sætte sig til bordet med os.

Iran skød tirsdag en amerikansk drone ned, fordi den ifølge præstestyret var fløjet ind i iransk luftrum ved Hormuzstrædet.

USA har benægtet, at dronen skulle have befundet sig i iransk luftrum.

Siden meddelte USA's præsident, Donald Trump, at han havde aflyst et ellers planlagt militært angreb mod iranske mål.

Pompeo benyttede søndag lejligheden til at trække på skuldrene af billeder fremlagt af den iranske udenrigsminister, der ifølge Iran beviser, at USA i maj sendte en overvågningsdrone ind i iransk luftrum.

Han mener ikke, at medierne bør tage materialet seriøst.

- I har set det barnagtige kort, som udenrigsminister Zarif har fremlagt, og som står i kontrast til den kvalitet og professionalisme, som det amerikanske militær og den amerikanske efterretningstjeneste står for, siger Mike Pompeo.