Inatsisartut ønsker, at Selvstyret bygger en boligpark til politikkerne, som Inatsisartut kan leje sig ind i.Foto: KNR

Politikerne vil i Trussely

Inatsisartuts formand ønsker at bygge 22 boliger til politikerne ved Noorlernut i Nuuk.

Der skal bygges nye lejligheder til landets inatsisartutpolitikere, og formanden for Inatsisartut har fået øje på området Noorlernut i Nuuk, hvor boligerne kendt som Trussely ligger.

Trussely

Bygningerne ved Noorlernut har fået kaldenavnet Trussely på grund af, at de har fungeret som boliger for de meget populære sygeplejersker.

 

Faktisk fremgår det af finansloven, at boligerne skal sættes i offentligt udbud. Men en mailkorrespondance, KNR har fået indsigt i, viser, at formand for Inatsisartut, Lars Emil Johansen, har taget kontakt til Departementet for Byggeri for at stoppe udbuddet.

Formanden ønsker nemlig, at arealet i stedet bliver brugt til parlamentsboliger til politikerne.

Store planer

Inatsisartut har i det hele taget store anlægsplaner. Således behandler de i dag, fredag, også planer som at bygge en ny parlamentsbygning.

Læs også Hvad skal vi med parlaments-bygning til 300 mio?

Begrundelsen for at bygge de nye boliger er, at Inatsisartut i dag betaler husleje for boliger, som inatsisartutpolitikerne ikke finder tilfredsstillende, lyder det af korrespondancen.

Derfor ønsker Inatsisartut, at der kan blive bygget en boligpark til dem.

Lars-Emil Johansen gør i sin henvendelse klart, at han ønsker, at Departementet for Byggeri allerede under denne samling kan fremlægge forslag med en projektbevilling på 3 mio. kroner på næste års finanslov og en udførelsesbevilling på de kommende års budgetter.

 

Plan over området og nederst er aktindsigten vedhæftet

 


 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl