Ekspert: Politikerne tør ikke at debattere redegørelse

Politikerne er bange for at miste stemmer til det kommende kommunalvalg i foråret, det vurderer politisk kommentator Naja Paulsen.
Skrevet af Malik Brøns
13. oktober 2016 10:17

- Måske kommer det til at koste for mange stemmer at debattere de tabubelagte emner, mener Naja Paulsen.

Derfor har Naalakkersuisut fjernet landsplanredegørelsen fra efterårssamlingen og slipper dermed for at snakke om lukning af bygder. Det er nemlig politisk farligt.

Landsplan redegørelsen blev trukket fra efterårssamlingen af Naalakkersuisut tirsdag, på samme dag som Naalakkersuisoq for finanser Randi Vestergaard Evaldsen havde inviteret til pressemøde.

Naalakkersuisut fik rapporten i september, men valgte alligevel at trække den ud af efterårssamlingen i sidste øjeblik.

Naja Paulsen mener, at de folkevalgte ikke er klar til at debattere emnerne i landsplandredegørelsen til efterårssamlingen, da kommunalvalget er på trapperne og derfor frygter at tabe stemmer til valget.

 - Den nødvendige debat, som handler om realiteter, den er politikerne måske ikke er tidsmæssigt klar til at tage, siger Naja Paulsen.

Læs også Naalakkersuisut vil ikke debattere Landsplanredegørelsen

Landsplanen tager fat på brændfarlige emner, men Naja Paulsen køber ikke forklaringen om at der er problemer med indholdet.

 - Som jeg kan se det, så tror jeg ikke at der er noget i vejen med selve indholdet, men selve indholdets budskaber er jo omfattende, og min vurdering er at baglandet ikke har været klar til at diskuttere omfanget af de nødvendige prioriteringer, siger Naja Paulsen.