Politi: Varmelegemer fra vandrør kan være skyld i kælderbrand 

Det var formentlig varmelegemer fra vandrør, der var årsag til, at der i går udbrød kælderbrand i Blok 23 i Nuuk.
Branden blev slukket ved 19-tiden i går aftes, og inden da var hele blokken blevet evakueret, fortæller Mands Lynge, der er vagtchef hos Grønlands Politi. Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Anders Dall
08. oktober 2020 10:31

Politiet er i dag i gang med de sidste afhøringer, men lige nu tyder det på, at det var varmelegemer fra vandrør, der startede røgudviklingen og kælderbranden i Blok 23 i Nuuk i går eftermiddags. 

Sådan lyder den foreløbige status fra politiet, fortæller vagtchef Mads Lynge.

- Brandslukningsmandskabet har været ude og undersøge brandstedet, og det er det, de er kommet frem til, siger vagtchefen.

LÆS OGSÅ Kælderbrand i Blok 23 i Nuuk: Beboere er evakueret

Branden blev slukket ved 19-tiden i går aftes, og inden da var hele Blok 23 blevet evakueret, fortæller vagtchefen.

Der var ikke nogen personer, der kom til skade under branden. En enkelt borger blev dog efterfølgende undersøgt for røgforgiftning, men vedkommende blev hurtigt udskrevet igen, forklarer Mads Lynge.

- I blok 23 evakuerede vi hele blokken, og så anmodede vi folk i nærheden om at lukke deres vinduer og døre. Folk skulle holde afstand på grund af den røgudvikling, der var, siger vagtchefen.

Ifølge Mads Lynge er størstedelen af beboerne i Blok 23 nu tilbage i deres lejligheder igen. Der er et par boliger, hvor beboerne er blevet genhuset midlertidigt på grund af røg- og sodskade.