Politi og beredskab advarer mod fyrværkeri i blæsevejret

Politiet og Redningsberedskabet fraråder affyring af fyrværkeri i aften på grund af orkan, skriver de i en fælles pressemeddelelse.
Foto © : Jdmoar, Flickr
31. december 2016 16:13

Der er meldinger om kraftig blæst op til orkanstyrke og derfor er det særlig vigtigt, at tænke sig godt om, når det nye år skal skydes ind med raketter og batterier i aften. Det siger Knud Petersen, der er beredskabschef i Kommuneqarfik Sermersooq.

- Borgerne skal i hvert fald tænke sig rigtig godt om, før de fyrer store raketter eller batterier af, hvis det blæser kraftigt i aften, siger han til KNR.

LÆS OGSÅ Har du styr på nytårskrudtet?

For når det er så voldsomt vejr, så kan raketter og andet fyrværkeri være meget svært at kontrollere, siger Knud Petersen.

- Måske vil raketterne hakke nedaf med det samme eller flyve den modsatte vej og eksplodere ved et boligområde eller et andet sted. Så det er for borgernes egen sikkerhed og vores sikkerhed i beredskabet, siger han.

Derfor er det altså vigtigt, at tænke sig godt om inden man vælger om fyrværkeriet skal fyres af i dag, siger beredskabschefen. Der også fortæller, at opfordringen til særlig omtanke gælder hele landet.

LÆS OGSÅ Beboere utrygge efter fund af 700 kilo stjålet fyrværkeri