Polar Seafood leverer bedste resultat i flere år

Landets største privatejede virksomhed, Polar Seafood, cementerer sidste års resultatfremgang.
Foto © : Håkan Dahlström/Flickr Creative Commons
Skrevet af Mathies Hvid Toft
03. maj 2019 06:53

Polar Seafood går frem på årsresultatet for tredje år i træk, og leverer samtidig det bedste resultat siden 2015.

Det viser koncernens nye årsregnskab for 2018.

Resultatet efter skat steg med 38,5 millioner kroner til et samlet overskud på 155,4 millioner kroner.
Årsresultatet før skat voksede til 307,2 mio. kr. fra 257,1 millioner kroner i 2017.

Det er en tilfredsstillende udvikling, konkluderer ledelsen i deres beretning. Den konklusion uddyber Polar Seafoods bestyrelsesformand, Henrik Leth, i en pressemeddelelse.

- Disse resultater, som er blandt de bedste i Polar Seafoods historie, er bedre end ventet, og de er vel at mærke nået samtidig med, at vi har foretaget store investeringer i nye skibe og opgraderinger af fabrikkerne i især Grønland," lyder det.

Omsætningen skrumper

Det er dog ikke lutter fremgang, der er blevet fremlagt i årsregnskabet. Polar Seafoods omsætning dykker med rundt regnet 40 millioner kroner til i alt 3,28 milliarder kroner.

Henrik Leth oplyser desuden, at ledelsen har besluttet ikke at udbetale noget udbytte til aktionærerne i år til trods for fremgangen. Det skyldes, at det vurderes, at det er vigtigt, at Polar Seafood er økonomisk velpolstret.

- Vi arbejder som bekendt med levende ressourcer, hvor usikkerheden med hensyn til forekomster og vandringsmønstre er stor. Hertil kommer, at verdensmarkederne i disse år er mere uforudsigelige end nogensinde, forklarer han.

LÆS OGSÅ Royal Greenland lander overskud på 126 millioner

Det kan også aflæses på Polar Seafoods egenkapital, som voksede til 1,067 milliarder kroner. I 2017 lå egenkapitalen på 929,3 millioner kroner.

I ledelsesberetningen fremgår det, at man forventer at leverere nogenlunde samme resultater i 2019 som sidste år.

- Årets resultat i 2019 forventes uændret i forhold til 2018, mens aktivitetsniveauet forventes reduceret med 5 til 10 procent i forhold til 2018, skriver ledelsen.