Plastic Not So Fantastic er nomineret til Nordisk Råds Miljøpris

Nordisk Råd har nomineret det grønlandske initiativ, fordi det er med til at gøre folk mere bevidst om, hvordan plastik påvirker naturen.
Giiti Titussen er en af initiativtagerne bag Plastic Not So Fantastic
Giiti Titussen er en af initiativtagerne bag Plastic Not So Fantastic. Foto © : Plastic Not So Fantastic
07. september 2019 17:15

Det grønlandske initiativ Plastic Not So Fantastic er nomineret til Nordisk Råds Miljøpris, hvis mål er at hædre de smarteste og mest effektive nordiske initiativer til en mere bæredygtig fremtid.

- Plastic Not So Fantastic har på en lettilgængelig og innovativ måde vist, hvordan man via de sociale medier kan starte en folkebevægelse ved at fremme viden om særligt plastiks negative indvirkning på natur og miljø, men også miljøforurening generelt, skriver Nordisk Råd om nomineringen.

Facebookgruppen blev etableret 2. januar 2019 og har i dag 3882 medlemmer, hvor folk kan give tips om alternativer til især plastik.

Det grønlandske initiativ får dog kamp til stregen om prisen. Blandt andre er den svenske miljøaktivist Greta Thunberg også nomineret for sit arbejde med at sætte fokus på klimaforandringer - blandt andet gennem en skolestrejke.

Time Magazine kårede hende sidste år som en af verdens mest indflydelsesrige teenagere.

Miljøprisen uddeles i år for 25. gang. Vinderen af prisen findes 29. oktober, og med prisen følger en check på 350.000 kroner.

LÆS OGSÅ Fornem nordisk miljøpris til naturressourcerådet i Attu

Med nomineringen af initiativet kan Grønland vinde Miljøprisen for andet år i træk. Sidste år vandt Naturressourcerådet i Attu nemlig prisen for indsatsen med at for at dokumentere havmiljøet og forslag til måder at forvalte det på.