Plads til grønlandsk rekruttering i kommende forsvarsforlig

Der skal uddannes og ansættes grønlandsk arbejdskraft i den kommende Arktisk Kommando og i det kommende arktiske beredskab. Det er en del af oplægget til det kommende forsvarsforlig, der ventes vedtaget til maj.
Skrevet af mlk
17. marts 2011 16:42

Det fortæller folketingsmedlem Juliane Henningsen, som netop i dag har deltaget i et møde med udenrigsministeren og forsvarsministeren om redningsarbejdet i Arktis og den arktiske strategi.

- Det er et spændende initiativ omkring rekruttering, uddannelse og inddragelse af lokalbefolkningen, samt i forhold til beredskab. Det er et godt, at man vil inddrage lokalbefolkningen i forhold til uddannelse. Især mændene vil kunne drage nytte af det initiativ, som forsvarsministeren kommer med, siger Juliane Henningsen.

I forsvarsforliget forventes også en beslutning om placeringen af Arktisk Kommando i fremtiden. Men det kom ikke frem under dagens møde, siger Juliane Henningsen.

På mødet deltog medlemmerne fra Grønlandsudvalget, Færøudvalget og Forsvarsudvalget, og et af de vigtige punker var også en orientering om arbejdet med den kommende arktiske strategi.

- De væsentligste punkter bliver energi, klima og uddannelse og et afsnit om oprindelige folk og fred i Arktis. Det er vigtigt, at den nye strategi munder ud i konkrete initiativer, der gavner udviklingen i Arktis, så det ikke bliver begrænset til en hensigtserklæring, siger Juliane Henningsen.